Sivas
Giriş Tarihi : 18-09-2021 20:17

Vali Ayhan: “Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır”

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Vali Ayhan: “Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır”

 

Vali Ayhan mesajında; “Türk Milleti; bağımsızlık tutkusu, yurduna ve milletine gönülden bağlılığı gibi özellikleriyle, her türlü güçlüğe karşı göğüs gererek, birlik ve beraberlik içerisinde kendisine yönelen tehditlere büyük bir kararlılıkla karşı koymuştur.

Bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamamızın asli unsurlarından biri olan kahramanlarımızın, Türk milletinin kalbinde her zaman müstesna bir yeri vardır. Şehitlik ve gazilik vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır. Allah katında, Şehitler; nurlanmış, Gaziler; onurlanmış insanlardır. Gaziler; tüm savaşanların temsilcileri ve onların içinden çıkan kahraman insanlardır. Asil, vakarlı, yüksek şeref ve fazilet sahibidirler. Gaziler; esaret zincirinin Türk Milletine takılmasına engel olmuş, özgür ülke topraklarında, dilediğimiz gibi yaşamayı sağlayan vefakâr ve fedakâr insanlardır.

Nitekim Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte gazilik unvanının da verildiği gün "Gaziler Günü" olarak kabul edilmiştir. Böylesine büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz, Atatürk başta olmak üzere vatan sevgisiyle, yaşamını ülkesine adayan kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir.

Türk insanı, vatanı için canı pahasına mücadele eden, üzerine düşen görevi en iyi biçimde yerine getiren şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman sevgi ve saygıyla anmaktadır. Şehit ve gazilerimiz; bu topraklarda gelecek nesillerin mutlu, huzurlu ve bağımsız yaşamasını sağlayan ülke sevdalılarıdır.

Bu duygu ve düşüncelerimle, ülkemizin her karış toprağını canları pahasına savunan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayattaki gazilerimize de sağlık ve mutluluk diliyorum” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin