Sivas
Giriş Tarihi : 16-08-2021 16:57

Eken: “Yaşanan orman yangınları ve sel felaketleri bizleri ziyadesiyle üzmüştür

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Temmuz-Ağustos ayı Birleştirilmiş Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Eken: “Yaşanan orman yangınları ve sel felaketleri bizleri ziyadesiyle üzmüştür

Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Haziran ayı karar özetlerinin okunmasının ardından mizan ve masraf listeleri görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, Yönetim Kurulu çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Ülkemizde yaşanan felaketlere değinen Başkan Mustafa Eken, “Yaşanan orman yangınları ve sel felaketleri bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Felaketlerde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Millet olarak yaralarımızı hep birlikte saracağız inşallah” dedi.

STSO tarafından düzenlenen Hızlı Tren Çalıştay sonuç bildirgesi kitabının dağıtımının yapıldığını ifade ederek, “Çalıştayımızı başarılı bir şekilde sonuçlandırdık. Emeği geçen, katılan, emek veren meclis üyemiz, yönetim kurulu üyemiz, oda personelimiz, öğretim görevlilerimiz hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten zor bir iş yaptık. Mart ayında bir araya geldik. Ağustos ayında bunun toplantısını yaptık. Stratejik plan 132 adet var. Bunlarında hazırlanması için bir çalışma yapıldı ve bunlarında önerilerinde yazılması gerekiyordu. Tabiri caizse ödev var, burada ödevi çıkardık. Bu ödevi başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere ilçelerimize, kaymakamlıklarımıza, belediyelerimize, Sivas’taki ilgili paydaşlarımıza, illerdeki ilgili paydaşlarımıza, milletvekillerimize, çevre odalarımıza tek tek bu kitap dağıtılıyor. Tren geldikten sonra hata kabul etmez. İnsanlar artık bunu benimsemişken, çalışmalar yaparken, kurumların buna duyarsız kalması mümkün değil. Bu sadece Sivas Ticaret ve Sanayi Odamızı ilgilendirmiyor. Bütün Sivas’ı ilgilendiriyor. Sivas’a her anlamda yüzbinlerce insan gelecek. Göç veren değil göç alan bir il olmamız gerekiyor. Yönetim Kurulu Üyelerimizde tren garına gittik. Bölge müdürümüzle Tren Gar’ını komple gezdik. Ne yaptılar bakalım hakikaten var mı gar yapılmış mı doğru mu? 4 Eylül’e yetişir mi? Gerçekten gördük ki 4 Eylül’de bir aksilik olmazsa gar hazır. Sivas Gar’ına trenin gelebileceğini gördük. Arkadaşlarımızla beraber Ankara’ya trenle gider, trenle geliriz” şeklinde konuştu.

Sivas TSO’nun Bankalar Caddesi’nde bulunan bina için ORAN Kalkınma Ajansına Cazibe Merkezleri kapsamında yazılan projenin onaylanmadığını belirten Başkan Eken, “Sivas’tan gönderilen 4 projede onaylanmamış. Bu durum bizi üzdü. Sivas olarak Türkiye’ye örnek bir proje yapacaktık. Binamızı eğitim yuvası yapacak, yatırımcılarımıza, melek yatırımcı bulacak ve bunlara eğitimler verecektik. Bazı arkadaşlar diyor burada Sivas Ticaret ve Sanayi Odası farklı şeyler yapsın, vizyonel şeyler yapsın diye. Vizyonel bir projeyi yapacaktık. Oran Kalkınma Ajansı Cazibe Merkezleri kapsamında yazılan bir projeydi. Sivas’tan 4 proje gönderildi. Ancak hiçbirine onay verilmemiş, dördüne de ret vermişler. Tabi binamız yıkıldı, ruhsatı Anıtlar Kurulundan onayı aldık. Ruhsat şuan çıkmak üzere. 8.ay sonunda 9.ayda inşaat başlamış olsun ki kabasını bitirelim. Fikirlerin hepsine açığız. Sivas’ın malı, hakkıyla helaliyle güzel bir projeyi Sivas’a kazandıralım” ifadelerini kullandı.  

Üyelerle bir araya gelerek sorun, sıkıntı ve talepleri dinlediklerini vurgulayan Başkan Eken, şunları kaydetti; “Sürekli üyelerimizle bir araya geliyoruz. Yemek Sanayicileri Federasyonu’nun düzenlediği bir çalıştay vardı oraya katıldık sonra dernek açılışını gerçekleştirdik. Hizmet sektöründe, yemek sektöründe yaşanan sorunları, hizmet sektörünün sesini Türkiye’ye duydurduk. Tüm sektörlerin sorun ve sıkıntılarını gündeme getireceğiz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim görevimiz bu değil mi? Sektördeki arkadaşlarımızın sıkıntılarını dile getireceğiz. Konuşmazsak bu işin vebali ödeyemezsiniz. Ya da buraya seçilmeyeceğiz. Seçileceksek zaten peşine düşeceğiz. Hızlı trenin peşine düştüğümüz gibi, Sivas’ın 6. Bölge Teşvik kapsamına alınmasının peşine düştüğümüz gibi her şeyin peşine düşeceğiz. Tüm sektörlerimizin olduğu gibi hizmet sektörünün de yanındayız, arkasındayız.”

Kazakistan’da Dış Ticaret Ofisi’nin 20 Eylül’de açılacağını dile getiren Başkan Eken, “20 Eylül Kazakistan Alamatı’da işadamlarımızla birlikte Dış ticaret Ofisimizi açacağız. 20 Eylül’de gidiş 24 Eylül’de dönüş 4 günlük bir program olacak. Sivas’ta üretilen ürünleri orada inşallah Kazakistan’da tanıtacağız. Bir diğer programımız da 20-23 Ekim tarihleri arası Antalya Yörex Fuarı. Orada da yine ilimizi tanıtacağız” dedi.

AdminAdmin