Sivas
Giriş Tarihi : 11-08-2021 03:26

Vali Salih Ayhan’ın Muharrem Ayı Mesajı

Sivas Valisi Salih Ayhan’ın Muharrem Ayı dolaysıyla bir açıklama yaparak;

Vali Salih Ayhan’ın Muharrem Ayı Mesajı

"Muharrem ayı, Müslümanlar için dinî, tarihî ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir zaman dilimidir" dedi.

Vali Ayhan mesajının devamında; "Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) Mekke’den Medine’ye Hicret etmesi nedeniyle Hicri yılın başlangıcıdır. Muharrem ayının 10. günü de kardeşliğin, paylaşmanın, şükretmenin, birlik ve beraberliğin adı olan Aşure Günü’dür. Hz. Âdem’in tövbesinin kabulü, Hz. Nuh’un gemisinin Tufan’dan selâmete çıkması, Hz. İbrahim’in ateşten kurtulması ve Hz. Musa’nın, Firavun’un zulmünden kurtuluşu gibi olaylar bu ayda gerçekleşmiştir.

Bazı peygamberler için kurtuluş veya müjde günü sayılan Muharrem ayı, aynı zamanda Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in ve Ehl-i Beyt’ten birçok kişinin şehit edildiği bir matem ayıdır.

Muharrem ayını karşıladığımız bu günlerde her türlü kutuplaşmayı bir tarafa bırakmalı, manevi büyüklerimizin ‘Eline diline beline sahip ol, kalbini kapını alnını açık tut’ sözünü kendimize düstur edinmeliyiz. Tüm kardeşlerimize gönüllerimizi açık tutmalı, birbirimize her zaman olduğundan daha fazla, sıkı sıkıya kenetlenmeliyiz. Acıları bir olanların idealleri de bir olur düsturu ile birliğimizin, huzurumuzun ve bereketimizin daim olması en büyük dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle şehadetlerinin 1382'nci sene-i devriyesinde Ehl-i Beyt'in tüm mensuplarını, hassaten Hz. Hüseyin’i Kerbelâ şehitlerini ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, Muharrem Ayı’nın; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, tüm İslam Âlemine ve ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin