Sivas
Giriş Tarihi : 02-09-2020 15:35

DEVA PARTİSİ SİVAS İL BAŞKANLIĞININ 4 EYLÜL MESAJIDIR

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Yüksek Mimar Serdar İNCE 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 101. Yılı dönümü dolaysıyla bir açıklama yaptı.

DEVA PARTİSİ SİVAS İL BAŞKANLIĞININ 4 EYLÜL MESAJIDIR


Deva Partisi Sivas İl Başkanı Yüksek Mimar Serdar İNCE yaptığı açıklamada; “Sivas Kongresi 4-11 Eylül 1919 tarihleri arasında Sivas'ta düzenlenen ve Birinci Dünya Savaşı ile beraber işgal altında bulunan Türk topraklarını kurtarmak ve Türk milletinin bağımsızlığını kazanması için gerçekleştirilen Türk Ulusal Hareketinin ateşinin yakıldığı yerdir.

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bir şehrin insanı olmanın gururunu yaşamaktayım.

Amacımız ve gayemiz, bize miras bırakılan cennet vatanımızı geldiği noktalardan daha iyi noktalara taşımaktır. Ülkemizin jeopolitik konumu dolayısı ile bir çok ülke ile verilen haklı mücadeleler de başarılı olmak için bilim ve teknolojide çok iyi bir konumda olmanın ve ekonomik olarak da çok güçlü olması gerektiğini görmekteyiz. Bu amaç ve idrakle canla başla çalışacağımıza inancım tamdır.

Milli şuurun önem taşıdığı şu günlerde, o günün zor şartlarında bu mücadeleyi veren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin