Gündem
Giriş Tarihi : 17-01-2020 21:47

Baskın seçimin göstergesi mi?

Ankara Altındağ İlçe Seçim Kurulu'nun sandık kurullarında zorunlu olarak görev alacaklara ilişkin okullarda öğretmenlere belge doldurttuğu belge ortaya çıkmıştı bugün de İstanbul, Küçükçekmece İlçe Eğitim Müdürlüğü'nden gönderilen belge ortaya çıktı.

Baskın seçimin göstergesi mi?

Ankara Altındağ İlçe Seçim Kurulu sandık kurullarında zorunlu olarak görev alacaklara ilişkin okullarda öğretmenlere belge doldurttu. Bugün de İstanbul'da benzer bir uygulama ortaya çıktı. Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara bir yazı göndererek seçimlerde görev alacak isimlerin bildirilmesini istedi.

Ankara Altındağ İlçe Seçim Kurulu belgesi:

İşte Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün o yazısı:

YSK da seçimlere girebilecek partilerin listesini yayınladı. YSK'nın yayınladığı listede AKP içerisinde üst düzey görevlerde bulunmuş eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi yer almadı. 

Yeterli sayıda il ve ilçe teşkilatı açarak seçime girmeye hak kazanan partilerin arasına merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu, Fatih Erbakan'ın kurduğu Yeniden Refah Partisi de yer aldı.

Olası bir seçime girebilecek 15 partinin listesi şöyle:

Adalet ve Kalkınma Partisi
Anavatan Partisi
Bağımsız Türkiye Partisi
Büyük Birlik Partisi
Cumhuriyet Halk Partisi
Demokrat Parti
Demokratik Sol Parti
Halkların Demokratik Partisi
Hür Dava Partisi
İYİ Parti
Milliyetçi Hareket Partisi
Saadet Partisi
Türkiye Komünist Partisi
Vatan Partisi
Yeniden Refah Partisi. 

ERDOĞAN SARAYDA YSK BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı AKP'li Erdoğan, YSK Başkanı Sadi Güven ile 2 gün önce Beştepe'deki sarayda görüştü. Görüşme basına kapalı gerçekleşirken hiçbir açıklama yapılmadı.

AdminAdmin