Gündem
Giriş Tarihi : 30-10-2019 15:24

MAGNESİA EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ ITALYA’DA

“Magnesia Eğitim ve Kültür Derneği” yüz haritası ile Dijital hayat hikayesi oluşturma faaliyetlerini başarı ile tamamladı.

MAGNESİA EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ ITALYA’DA


Magnesia Eğitim ve Kültür Derneği 12-18 Ekim 2019 tarihleri arasında Italya’nın Arcavacata di Rende – Cosenza şehrinde Erasmes+ kapsamında, multilateral eğitim faaliyetlerine katılmıştır. Projenin adı “MEWE – Facemap” olup koordinatörlüğü Maria Scalese (Italya) yapmıştır.


Türkiye,Polonya,İspanya,Yunanisatan,Litvanya,Makodenya,Almanya,Bulgaristan ve Romanya olmak üzere toplam 10 ülke katılmıştır. Ülkemizi; Ali Şahin Sarızeybek, Gizem Munis ve Emre Şaşmaz temsil etmiştir.


Projede, uygulayarak öğrenme metotları kullanılarak “Story Mapping” diye isimlendirilen, kişilerin yüz haritası çıkarılmış ve hayat hikayeleri, video ve resimlerle desteklenerek dijital ortamda oluşturulup bir ürün haline getirilmiş ve sonrasında da sunumları yapılmıştır.

Tüm bu çalışmalar genç katılımcıların kültürlerarası ve dijital çalışma becerilerinin gelişmesini amaçlamış ve bunu başarıyla gerçekleştirmiştir. Proje çalışmaları sırasında uygulama olarak Italya’ya dört farklı ülkeden çeşitli nedenlerle göç etmiş dört genç insan ile röportaj yapılıp “FACEMAP” (yüz haritası) çıkarılmış ve hayat hikayeleri dijital ortamda hazırlanarak oluşturulan ürün çıktısı halkın da katıldığı bir salonda sunulmuştur. Katılmcı ülkeler Italya’daki elde ettikleri kazanımlarını ülkelerine döndükten sonra da benzer bir çalışma yapıp, belirledikleri bir kişi ile röportaj sonrası, dijital hayat hikayesi oluşturulup yayınlayarak, projenin son bölümünü tamamlayacaklardır.

AdminAdmin