Politika
Giriş Tarihi : 05-09-2019 19:10

Silah fabrikasının yabancılara peşkeş çekilmemesi için 50 milyon doları nasıl bulacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir Han Belediye binası önünde halka hitap etti.

Silah fabrikasının yabancılara peşkeş çekilmemesi için 50 milyon doları nasıl bulacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir Han Belediye binası önünde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın Katar Ordusu'na peşkeş çekilmemesi için 50 milyon doları nasıl bulacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu yurtdışında yaşayan bir işadamının ettiği telefon konuşmasını halkla paylaştı ve bu işadamının 24 saat içerisinde parayı vereceğini söylediğini aktardı. İşadamının 'yeter ki silah fabrikamızı yabancılara satmasınlar' dediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında satır başları:

EKONOMİK KRİZ VAR, İŞSİZLİK VAR BİLİNMESİN İSTİYORLAR

Bizi siyaseten ayrıştırmak, bölmek istiyorlar. Kavga olsun, gerilim olsun istiyorlar. Neden, çünkü yaptıkları yanlışlar görülmesin istiyorlar, bütün amaçları bu. Ekonomide kriz var, anlaşılmasın, işsizlik var bilinmesin istiyorlar. Ama biz bütün bu kavgaları bitireceğiz. Biz huzurlu, beraber yaşayacağımız, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, herkesin işinin, aşının olduğu bir Türkiye istiyoruz. Çiftçi alın terinin karşılığını alsın istiyoruz. Çiftçi de çocuk okutuyor. Çocuk üniversiteyi bitiriyor, geliyor iş yok. Neden iş yok? Elin oğlu dünyadan bir sürü işçi alıyor. Biz neden kendi çocuklarımızın çalışabileceği iş alanı yaratamıyoruz?

Yeri gelince her şey söyleniyor; vatan, millet, Sakarya eyvallah... vatan, millet, Sakarya'ya kimsenin itiraz ettiği yok. Neden 8.5 milyon işsiz var bu memlekette niçin? Neden işsiz ben bunu sormak zorundayım. 

KATAR ŞEYHİ UÇAK O DA SİLAH FABRİKASINI VERDİ

Fabrikaları da sattılar. Hadi onu da diyelim bir yere kadar anladım. Allah aşkına bu devletin, ordunun silah fabrikası satılır mı ya? Sakarya'daki tank palet fabrikasını satıyorlar. Neden, niçin, kime satıyorsunuz? Katar Ordusu'na satıyorlar. Defalarca söyledim bana dünyada bir tane örnek ülke gösterin ister Amerika, ister Şili, ister Güney Kore, ister Endonezya... Her hangi bir ülke gösterinki kendi silah fabrikasnı yabancı bir orduya peşkeş çekmiş. Yok böyle birşey... Neden? Katar Şeyhi ona bedava bir uçak verdi, o da ona karşılık tank, palet fabrikasını verdi. Uçakla tank palet fabrikası bir araua getirilir mi? Böyle birşey olur mu, benim aklım buna ermiyor. 

Bayrak, vatan bizim ortak değerimizdir. Ordu da bizim ortak değerimizdir, hepimizin çocukları askere gider. Tank palet fabrikasını neden yabancı bir orduya satıyorsunuz? 50 milyon dolar bulamadık onun için... Miting meydanlarında söyledim, tank palet fabrikasını Katar Ordusu'na vermekten vazgeç, bir ay içinde 50 milyon doları ben bulmazsam siyaseti bırakacağım dedim. Aynı şeyi yine söylüyorum, bu sefer süreyi kısaltıyorum. Yurtduşında ciddi bir servet sahibi olan, fabrikaları, mağazaları olan bir işadamı telefon etti dedi ki; "neden bir ay diyorsun, 24 saat içerisinde bu 50 milyon doları ben veririm" dedi. Ben kendi ülkemi seviyorum, ben o ülkede yetiştim, ben o ülkenin havasını teneffüs ettim, suyunu içtim 50 milyon doları ben veririm, silah fabrikasını Katar Ordusu'na vermesinler. Vazgeçin diyoruz, vazgeçmiyorlar. 

HER ŞEY DIŞARIDAN GELİYOR

Çiftçi yeteri kadar desteklenmiyor. Niçin? Para yok deseler, para var. Kanun yok deseler kanun var. Tarım Kanunu 21. Madde diyor ki; her yıl milli gelerin, en az yüde biri oranında çiftçiye destek ödemesi yapılır. Bugüne kadar yüzde bir oranında yapılmadı. Seçimlerde ne diyorlardı, traktördeki mazotun yarısı sizden yarısı bizden. (Kalabalık "yalan" diye bağırdı) Ben de biliyorum yalan olduğunu. Traktör var hacizli zaten. Benzine, mazota, elektriğe, ilaca zam yaparsın. Sonra diyorsun ki eski fiyattan satacaksın. Nasıl eski fiyattan satacağım zarar ediyorum. Çiftçi artık ekmiyor. Dünyanın en güzel mercimeği Türkiye'dedir. Ama artık mercimek de, saman da, pamuk da dışarından geliyor. Her şey dışardan geliyor, canlı hayvan da et de dışardan geliyor. Bu güzel memlekette ne eksik, her şey var. Toprak, su, güneş var... Neden ekmiyor insanlar çünkü zarar ediyor. 

SARAYDA KRALLAR GİBİ YAŞIYORLAR

Süleyman Şah Türbesi'ni kaçıranlar kahramanlık edebiyatı yapıyorlar. Ne kahramanlığı, kendi toprağındaki bayrağı kaçırıyorsun sonra gelip Türkiye'de vatan, bayrak, Sakarya diyorsun. 

Fakir fukaranın çocukları askere, beyefendilerin çocukları saraylarda... Ben bütün şehit cenazelerine katılırım, fakir fukara ailelerinin çocuklarıdır onlar. 

Saraydakiler bunları bilmez, o şehit annesinin çektiği acıyı onlar biliyorlar mı? 

Çocuğu okula gidecek baba, çocuğuna harçlik veremiyorsa, acaba onların derdini biliyorlar mı? Sarayda oturanlar bunları bilmiyolar. Onların böyle bir derdi yok. Sarayda işsizlik, yoksulluk, fukaralık, askerlik yok. Sarayda krallar gibi yaşıyorlar. Ben bunları söyleyince kızıyorlar. Ne derlerse desinler doğru bildiğimden, Allah'ın yolundan hiç ayrılmayacağım, hep doğruları söyleyeceğim. Türkiye'yi artık namuslu insanlar yönetsin.

DEHŞET BİR OSMANLI TOKATIDIR

Yeni siyaset anlayışı ile Mersin'i, Antalya'yı, Ankara'yı, İstanbul'u aldık, İstanbul'da seçimleri iptal ettiler, 806 bin oy farkı ile aldık. Sokağa çıkalım dediler, çıkmayacağız dedim. Biz bu milletin ferasetini güveniyoruz dedik. Milletin halemliğine güveniyoruz dedi. Bu 806 bin oy farkı dehşet bir Osmanlı tokatıdır. Sen YSK'da oyun çevireceksin, millet uyuyacak, millet uyumadı.

AdminAdmin