Gündem
Giriş Tarihi : 10-04-2019 18:05

YÖK BAŞKANI YEKTA SARAÇ’A SORUŞTURMA!

Üniversitelerdeki FETÖ yapılanmalarına yönelik yeterli mücadeleyi göstermediği eleştirilerine hedef olan ve FETÖ’nün Üniversiteler İmamı firari Şerif Ali Tekalan’la şahsi hatlardan telefon irtibatı tespit edilen YÖK Başkanı Yekta Saraç hakkında Danıştay’da soruşturma açıldığı öğrenildi.

YÖK BAŞKANI YEKTA SARAÇ’A SORUŞTURMA!

FETÖ’cüleri koruyup kolladığı iddialarıyla üniversitelerdeki vatansever, milli kadroları çıldırtma aşamasına getiren YÖK yönetimine ilişkin uzun süredir bir değişiklik beklentisi bulunuyordu.

İKİNCİ MELİH GÖKÇEK VAKASI MI?

Bu bağlamda YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın görevinden ayrılmasının istendiği; ancak istifa etmeyerek bu talebe direnmesi üzerine hakkında soruşturma dosyasının devreye alındığı düşünülüyor.

SÜREÇ VE PROSEDÜR TAMAM..

DipDalga.com’un yargı kaynaklarından edindiği bilgilere göre Yekta Saraç hakkında soruşturma açılabilmesi için gereken prosedür ve süreçler tamamlanarak soruşturma için düğmeye basıldı.

SORUŞTURMA KONUSU HENÜZ BİLİNMİYOR

Dosyanın, üst düzey bürokratlar hakkındaki soruşturmaları yürütmekle görevli Danıştay 1. Dairesi’nce takip edildiği sanılırken, soruşturma konusu ve içeriğe ilişkin şimdilik detay verilmedi.

YÖK YÖNETİMİ, TOPTAN TASFİYE EDİLEBİLİR!.

YÖK Başkanı hakkındaki dosyanın sadece Yekta Saraç’ı değil, bütün YÖK yönetimini yakından ilgilendirdiği; soruşturmanın daire başkanları ve müdürler dahil tüm yönetim kadrosunun tasfiyesine kadar sonuçları olabileceği kaydedildi.

YÖK İMAMI VE ABLASI YAKIN  TAKİPTE!.

Bu arada DipDalga.com’un yüksek öğretim ve istihbarat kaynaklarından edindiği bilgilere göre halen kamuda görevde oldukları öne sürülen FETÖ’nün sözde YÖK İmamı, YÖK Ablası ve YÖK kuryesi olduğu iddia edilen şahısların da yakın takibe alındıkları öğrenildi.

DipDalga.com

AdminAdmin