Politika
Giriş Tarihi : 18-03-2019 19:19

CHP'nin adayı İmamoğlu: İstanbul’a demokrasiyi getireceğiz

CHP’nin Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül: İstanbul’u aldığımızda kardeşliği daha da büyüteceğiz

CHP'nin adayı İmamoğlu: İstanbul’a demokrasiyi getireceğiz

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmalarını bugün partisinin Adalar adayı Erdem Gül ile birlikte sürdürdü. İmamoğlu,  yerel seçimlere 13 gün kaldığını belirterek "İstanbul’a demokrasiyi getireceğiz" dedi. Gül ise, “İstanbul’u alıyor muyuz? Alacağız! Adaları hiç sormuyorum bile” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde Adalar’a geldi. Partisinin Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül ile seçim çalışmaları yürüten İmamoğlu, Büyükada Saat Kulesi Meydanı’nda kurulan platformda Adalılara hitap etti. Bir yanına Erdem Gül'ü diğer yanına mevcut başkanı Atilla Aytaç'ı alan İmamoğlu, “Burada Erdem Gül arkadaşım kazanacak. Burada bir samimiyet var. Bir yanımda Atilla Aytaç var diğer yanımda Erdem Gül. İnşallah Erdem Gül kazanacak ve Atilla Aytaç görevini devredecek” dedi. İmamoğlu, Adaların sorunlarını Erdem Gül ile birlikte çözeceklerini söyledi.

“Adalardan dünyaya kuvvetli mesajlar vereceğiz”

Adalar’ın planlama sorunu bulunduğunu söyleyen İmamoğlu şöyle konuştu:

“’Adaların bir plan sorunu var; bu soruna hızlıca çözüm bulacağız. Adaların sahilinin korunması ve nitelikli kullanılmasını sağlayacağız. Adalara beraberce, el ele, kol kola düzen kuracağız. Buranın ekosistemi var,  binlerce yıllık florası var, koruyacağız.  Adalar’daki tarımı destekleyeceğiz. Bu güzelim Adalarda balıkçılıkla ilgili işbirliği yapacağız. Yani bu güzel kentin nimetlerini en kaliteli bir şekilde İstanbul’a servis edeceğiz.

Adalarda bir fayton meselesi var, faytonculukla uğraşan hemşehrilerimiz  var. Bu süreci beraberce, en insani kurallarla, en vicdani kurallarla çözeceğiz. Hayvanları koruyarak, hayvanların bakımı ve çalışması ile ilgili süreçleri denetleyerek beraberce, ahlaklı bir biçimde süreci kollayacağız. Bakım merkezi kuracağız, her konuda işin içinde olacağız, dışarıdan uzaktan seyretmeyeceğiz yani kimseyi aldatmayacağız.

Adalar’ın zengin bir mutfağı var; Türkü, Kürdü, Ermenisi, Rumu herkesin kendine has mutfağı var. Bu zengin mutfak kültürünün servis edilmesi ile ilgili burada kuracağımız enstitü ile Adalılarımızı destekleyeceğiz. Adaların halkına şunu söyleyin Adaları yaşayan insanların dertlerini dinleyen onlarla ortak çözüm üreten, ortak masa kuran, her adasına göre farklı vizyon ve gelişim planı yapan bu sürece dair ortak çalışmanın iki partneri olarak Erdem Gül ve ben; ama en önemli paydaşı olarak Adaların insanları bizim masamızda olacak. Burası hoşgörü adası.  Adalar’dan dünyaya kuvvetli mesajlar vereceğiz.“

“İstanbul’a demokrasiyi getireceğiz”

Siyasete farklı bir dil getirdiklerini söyleyen İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:  “İstanbul’a demokrasiyi getireceğiz. 31 Mart’a bugün itibariyle 13 gün kaldı, az bir zaman. Gerçekten ahlaklı, adil, partizanlığı bitiren, herkesi kucaklayan güzel bir anlayışı getireceğimize inandığımız için bize destek olmanızı istiyoruz.

Televizyonlarda bizi anlatırken karalayan kötüleyen insanlar olabilir; umursamayın.  Birileri kavga isteyebilir. Ama biz kavga etmeyeceğiz kardeşim, biz kimsenin kalbini kırmayacağız. Biz kalpleri kazanarak İstanbullu kazanacağız. Onlar gibi kalpleri kırarak İstanbullu kazanma hedefi koymadık biz.

31 Mart’ta sandığa, oylarımıza tüm İstanbul’un oylarına hep beraber sahip çıkalım. Size söz veriyorum 1 Nisan sabahı bambaşka bir güne uyanacaksınız; derin bir nefes alacaksınız ve ne diyeceksiniz biliyor musunuz? İstanbul’un nefesi bile değişti, diyeceksiniz.  İşte o demokrasinin nefesi,   özgürlüğün barışın ve mutluluğun nefesi olacak.  Doya doya nefes alacaksınız 1 Nisan itibariyle…”

Gül: Onurlu, adaletli, vicdanlı bir belediye vaat ediyorum

Konuşmasına İmamoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Erdem Gül ise "Bizim sloganımız 'Martın Sonu Bahar' ve görüyorum ki bahar Adalarımıza erken gelmiş. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu bize baharı getirdi” dedi ve ekledi: “ İstanbul’u alıyor muyuz? Alacağız! Adaları hiç sormuyorum bile" dedi. 

Erdem Gül,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adalı halkı dürüst, vicdanlı, haysiyetli,  onurlu bir halk. Biz de Adalıların karakterinde onurlu, adaletli, vicdanlı, dürüst, eşitlikçi bir belediye vaat ediyoruz. Adalarımızda Türkiye’nin her tarafından gelmiş insanlar olarak büyük bir zenginlik içerisinde, kardeşçe yaşıyoruz. İstanbul’u da aldığımızda bu kardeşliği daha da büyüteceğiz. Bekle bizi İstanbul diyoruz.”

Buradaki mitingin ardından, İmamoğlu ve Gül partililerle birlikte esnafı ziyaret etti.

AdminAdmin