Sivas
Giriş Tarihi : 21-01-2019 02:24

SEÇİLMİŞ: “ASIL MESELE KENTLİNİN MUTLULUĞUDUR”

Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan adaylığı için Sivas´ın gönlünde efsane Başkan olarak yer alan Merhum Osman Seçilmiş´in oğlu Melih Seçilmiş´i aday gösterdi.

SEÇİLMİŞ: “ASIL MESELE KENTLİNİN MUTLULUĞUDUR”

Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan adaylığı için Sivas´ın gönlünde efsane Başkan olarak yer alan Merhum Osman Seçilmiş´in oğlu Melih Seçilmiş´i aday gösterdi.

Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Melih Seçilmiş kimdir:

Melih Seçilmiş, 1979 Merkez/Sivas doğumludur. İlk ve orta Öğrenimini Sivas´ta tamamladıktan sonra lisans eğitimini yaptığı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden, 2002 yılında Maden Mühendisi olarak mezun olmuştur. Askerlik görevini yine bu yıl tamamladıktan sonra 2003-2009 yılları arasında Sivas´ta serbest ticaretle uğraşmıştır. Yine bu yıllar arasında kısa adı: ESDER olan Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Sivas Şube Başkanlığı görevini yürütmüştür. Daha sonra 2010 yılından bu güne Türkiye´nin birçok ilinde Madencilik ve Patlayıcı Madde sektörlerinde profesyonel iş kariyerine yönetici olarak devam ederek başarılı çalışma ve projelerde görev almıştır. Bu süre zarfında ayrıca TOBB Türkiye Madencilik Meclisi Üyeliği görevinde bulunmuştur. Halen birçok STK´larda Üyelik ve yönetim kurulu üyelikleri bulunan Seçilmiş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sivas´ta özel bir restorantta gerçekleşen aday tanıtım toplantısında merhum Osman Seçilmiş´in oğlu Melih Seçilmiş Saadet Partisi´nden Sivas Belediye Başkan adaylığını açıkladı.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen aday tanıtım toplantısına, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Zait Tokgöz, Saadet Partisi İl Teşkilat mensupları ve basın mensupları katıldı.

Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Melih Seçilmiş aday tanıtım toplantısında, Sivas´ta gerçek anlamda belediyecilik, 1989 yılında Milli Görüş hareketi ile Sayın Temel Karamollaoğlu bey´in iş başına gelmesiyle başlamış ve akabinde Merhum babam Osman Seçilmiş bey´in sosyal belediyecilik ve kentleşme kültürünü getirmesiyle, 15 yıl gibi oldukça uzun bir süre devam etmiştir diyerek yapmış olduğu açıklamayı şu şekilde sürdürdü; “Geçen bu süre zarfında Sivas´ın gerçek anlamda çehresini değiştiren belediyecilik hamleleri yapılarak Sivas halkının teveccühü kazanılmış, Sivas´a ve Sivas halkına yeni ufukların açıldığı bir dönem yaşanmıştır. Milli Görüşle birlikte Sivas, ülke genelinde parmakla gösterilebilecek bir belediyecilik ve şehir haline gelmiştir. Bu başarı hikâyesi diğer illere de örnek olarak bir olgu haline gelmiştir. Burada görmek gerekir ki, İstanbul başta olmak üzere metropollerde ve diğer illerde sonraki yöneticiler milletimiz tarafından teveccüh gördüler ise bu Milli Görüş´ün “Halka Hizmet, Hakk´a Hizmettir” anlayışının bir sonucudur. Elbette ki bu sonuca Sivas ve birçok ilimiz örnek model olmuştur. Geldiğimiz şu zamanda, bahsettiğimiz hizmet ve değişim dönemine nazaran, Sivas halkının layık olduğu çalışmaların ivmesi yavaşlamıştır. Görüş alışverişinde bulunduğumuz birçok hemşehrimiz bu durum tespitlerini ve hoşnutsuzluğunu bizlere de ifade etmektedirler.” şeklinde ifade etti.

Seçilmiş, “bahsettiğim bu gelişmeleri değerlendirdiğimiz de; Milli Görüşten sonra gelen yerel yönetimlerimiz tarafından hiç bir şey yapılmamıştır” anlamı çıkmaz diyerek şöyle devam etti: “Bizden sonraki dönemdeki başkanlarımız, gerçekten güzel hizmetler sergilemiş, Sivas´a hizmet bayrağını bir ileriye götürerek bu günlere getirmişlerdir. Hizmette ilkleri gerçekleştiren, çalışmaları çok farklı noktaya getiren ve standardı belirleyen Milli Görüş Belediyecilik anlayışının devamı olarak; yeni bir kan, yeni bir can, yeni bir şevk, yeni bir aşkla öncelikle parti teşkilatımız şahsımı aday göstermiştir. Huzurunuzda partimiz mensuplarına teşekkür ediyorum. Bizler de taşıdığımız soyadımızın sorumluluğu ve şahsımıza gösterilen teveccühü geri çeviremedik ve huzurlarınızda da bu sebeple bulunmaktayız. Sizlerin aracılığı ile tüm hemşehrilerime öncelikle saygılarımı arz ediyorum. Biz sadece aday olarak görünmek için bu yola çıkmadık. İttifak senaryolarından da uzağız. Yaşamımız neredeyse tamamen halka hizmet ve görev sırası bizlere gelirse daha iyisi insanımız için ne olabilir, hangi düşüncede olursa olsun şehrimiz insanlarının mutluluğuna nasıl bir katkıda bulunuruz düşüncesi ile geçti. Eğer 31 Mart günü Cenab-ı Allah bizlere bu görevi nasip eder de halkımız emaneti bizlere teslim ederse halkımızın hizmetkârı olmaya hazırız.” şeklinde dile getirdi.

Milli Görüş belediyeciliğinin görev başına geldiği 1989 yılından bu güne 30 yıl geçti ve biz bu seçimi yenilenmenin ve gelişimin miladı olarak görüyoruz diyen Seçilmiş, aday tanıtım toplantısında sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ülkemizde belediyecilik açısından beklentiler ve yaklaşımlar değişmiştir. Yeni bir belediyecilik yaklaşımı ile karşı karşıyayız ve bunu da daha yaşanabilir bir Sivas için kaçırmamamız gerekli. Yeni belediyecilik yaklaşımı kanaatimce şudur; Yol, su, altyapı, asfalt, zabıta hizmetleri ve park bahçe çalışmaları gibi hizmetler, artık rutin hizmetlerdir. Bu hizmetlerin niteliklerini artırmak ve daha verimli hale getirebilmek gereklidir. Günümüzde sosyal belediyecilik yaklaşımı ve toplam kalite bilinci önceliklidir. Asıl mesele kentlinin mutluluğudur. Bunu sağlamak için de kaliteli hizmet sunmak ve kentimizin marka değerini artırmak için sosyal proje üretmek zorundayız. Şehrimizi sürekli ve her anlamda ileri taşıma mecburiyetimiz vardır. Ulaşım, şehircilik ve belediyecilik hizmetleri maddi kaynaklar ile yapılabilir olması yanı sıra çok çalışmayı gerektirir. Ancak başarılması halinde şehrin siması çok kısa sürede değişir, daha modern ve çağdaş bir yaşam alanı oluşturmak mümkündür. Belediyenin asli görevi olmayan konular da var aslında. Ancak bu gün ki olmazsa olmaz yeni belediyecilik yaklaşımında; belediyelerin işsizlik, sanayi, eğitim, ulaşım, endüstri ve ticarete de müdahil olması gerekmektedir. Yine bu çalışmalar yapılırken yapılması gereken yine bizzat insana dokunmaktır. Bunu da sosyal belediyecilik olarak adlandırmaktayız.” ifadelerini kullandı.

 Sosyal belediyecilik için hazırladığı örnekleri de aktaran Seçilmiş, şöyle devam etti: “Tek merkezli yerine çok merkezli kent, sembol yapılar, imara uygun arsa üretimi, yeni bir trafik master planı, otopark, park ve yeşil alanlar, ek finansman kaynakları, toplu ulaşım sistemindeki yenilik ve alternatifler, yenilenebilir enerji kaynakları, her yaşta ve herkese sürekli eğitim ve spor, her yaşta ve herkese hobi ve çalışma alanları, sokak hayvanları ve buna benzer birçok konunun topyekûn düşünüldüğü bir belediyecilik anlayışı ve yaklaşımıyla bu yola çıkmış bulunmaktayız. Bu bahsettiğimiz yeni belediyecilik anlayış ve yaklaşımını seçim sürecinde gerek projelerimizle ve gerekse detaylarıyla açıklayacağız. Elbette ki bu bir tanıtım toplantısı olması nedeniyle şimdilik ana hatlarını belirtmeyi uygun gördük.” ifadesini kullandı.

Seçilmiş, aday tanıtım toplantısının sonunda ifade ettiği konuları tekrar hatırlatarak konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Tekrar belirtmek isterim ki; Sivas´ta Milli Görüş belediyeciliğinin görev başına geldiği 1989 yılından bu güne geçen 30 yıldan sonra yine kendisinin yenileyerek ve geliştirerek biz bu 2019 yılı seçimini bir milat olarak görüyoruz. Yapılmış olanlar 2. kuşak olarak yapacaklarımızın teminatıdır. Bunu da bizleri göreve çağıran Sivas halkı ile birlikte başaracağız. Ben, Sen, O yok: biz varız! Şu oldu, bu oldu yok; daha iyi nasıl yaparız! Benim işim, senin işin yok; sanayi, ticaret ve endüstri de bizim işimiz! Şunlar, bunlar yok; düşünce ayrımı yapmadan şehrimizi daha iyiye nasıl götürebiliriz. Çünkü her şey Sivas için, çünkü her şey Sivas insanı için, çünkü her şey insanımızın mutluluğu için, hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

AdminAdmin