Politika
Giriş Tarihi : 23-11-2018 03:01

"MHP, açıkladığı birçok adayı geri çekecek"

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan araştırma şirketi ANAR'ın Genel Müdürü İbrahim Uslu, yerel seçim gündemini ve Bahçeli Erdoğan görüşmesini değerlendirdi.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan araştırma şirketi ANAR'ın Genel Müdürü İbrahim Uslu, yerel seçim gündemini ve Bahçeli Erdoğan görüşmesini değerlendirdi.

MHP'nin Adana, Mersin ve Manisa'daki ısrarına vurgu yapan Uslu, "MHP'nin tek başına Adana, Mersin ve Manisa'yı alması pek mümkün değildi." derken, adayların duyurulduğu illere ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: "MHP 30 40 yer açıkladı. Hepsi AK Partili iller. Şimdi muhtemelen onların çoğunu geri çekecek. Arkadaşlardan özür dileyip fedakarlık yapmaları istenir. Daha önce de böyle vakalar olmuştu".

ANAR'ın yerel seçimlere ilişkin yaptığı çalışmaya değinen Uslu, şöyle konuştu:

"Genel seçim eğilimlerini ölçmek daha sağlıklı. AK Parti 24 Haziran seçimlerinin 1-2 puan altında. MHP de 1-1.5 puan yukarıda. İYİ Parti sabit. CHP'de 1-1.5 puanlık bir yükselme var. Bunlar küçük değişiklikler olduğu için hata payının içinde. O yüzden aşağı yukarı 24 Haziran seviyesinde fakat belli ki ekonomiden dolayı AK Parti'de biraz düşme var."

MHP'nin Ankara ve İstanbul'da hangi oranda fire vereceğinin seçim sonucunda etkili olacağını kaydeden Uslu, "AK Parti MHP ittifakı avantajlı hale geldi. MHP'nin İstanbul ve Ankara'da hangi oranda fire vereceği seçim sonuçlarında etkili olacak. Tabii gösterilecek adaylara da bağlı. Binali Bey çok etkili bir aday ve seçimin favorisi." dedi.

AdminAdmin