Sivas
Giriş Tarihi : 03-10-2018 15:48

Sivas'ta Müdür ve yardımcısına darptan soruşturma

Sivas'ta Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ahmet Turan K.(13), okul müdürü ve müdür yardımcısı tarafından darp edildiğini iddia ederek, babası ile birlikte şikayette bulundu.

Sivas'ta Müdür ve yardımcısına darptan soruşturma

Sivas'ta Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ahmet Turan K.(13), okul müdürü ve müdür yardımcısı tarafından darp edildiğini iddia ederek, babası ile birlikte şikayette bulundu. Kent merkezi Alibaba Mahallesi'nde bulunan Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Hacı Hasan K. iddiaya göre 8A sınıfında cinsel organını gösterdi. Sınıftaki öğrenciler okul yönetimine giderek Hacı Hasan K. ve yanındaki Ahmet Turan K.'yı şikayet etti. Bunun üzerine okul müdürü İsa K. ve müdür yardımcısı Murat E., cinsel organını gösterdiği iddia edilen öğrenci Hacı Hasan K. (13) ile yanında bulunan Ahmet Turan K.'yı çağırdı. İddiaya göre okul müdürü ve müdür yardımcısı her iki öğrenciyi dövdü. Ahmet Turan K.'nın durumu bildirmesi üzerine babası Mustafa K.(35) oğlunu hastaneye götürerek darp raporu aldı ve Alibaba Polis Merkezine giderek okul yönetiminden şikayetçi oldu.

Baba Mustafa K. polis merkezi önünde yaptığı açıklamada, çocuğunun okul müdürü tarafından haksız yere dövüldüğünü savundu. Oğlunun yanında bulunan bir başka öğrencinin suç işlediğini öne süren Mustafa K., Diğer arkadaşları da müdüre giderek şikayetçi oluyor. Benim çocuğum da yanında bulunduğu için 'o çocuk da vardı' diyorlar. Benim çocuğumu da müdür odasına alıp bayılana kadar dövüyor. Elinde, yüzünde parmak izleri belli, darp raporu aldım. Şikayetçiyim ifadelerini kullandı. Dayak yediği iddia edilen öğrenci Ahmet Turan K. ise olayda kendisinin bir suçunun bulunmadığın iddia ederek, Yanımdaki çocuk cinsel organını gösterdi. Arkadaşlar da gidip müdüre şikayet etti. Okul müdürü de ben yanında olduğum için beni de aldı. Odasına götürerek bizi dövdü ve hakaret etti. Ben kriz geçirdim. Bana 'yalan yapıyorsun' diyerek hakaret etti. Hastaneye giderek darp raporu aldık diye konuştu.

Okul müdürü İsa K. ise darp olayının asılsız olduğunu, öğrenciler Mustafa K. ve Hacı Hasan K. hakkında disiplin soruşturması başlattıklarını söylediği öğrenildi.

AdminAdmin