Sivas
Giriş Tarihi : 01-10-2018 01:09

sİVAS'TA 96 dükkan için kura çekimi yapıldı

4 Eylül Sanayi Sitesine yapılan 96 dükkan için kura çekimi yapıldı.

sİVAS'TA 96 dükkan için kura çekimi yapıldı

Sivas Tesviyeciler ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı ve üyeleri tarafından kurulan Sivas Oto Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin 4 Eylül sanayi sitesine yaptığı 2. Etap dükkânların kura çekimi gerçekleşti.

 

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans salonunda yapılan 2. etap 96 dükkanın sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi noter huzurunda yapıldı.

 

Sivas Tesviyeciler Ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Ve SS. Sivas Oto Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Hakan Demirgil ve yönetimi ile dükkanlara ismini yazdıran ve dükkan bedellerini ödeyen esnafların hangi dükkana sahip olacakları yönünde noter huzurunda kura çekilişini esnaflar yaptılar.

Geçtiğimiz yıl ilk etap dükkanları üyelerine teslim eden Demirgil, “ikinci etap içinde kura çekiminden kısa bir süre sonra 96 dükkanı teslim edip tapularını esnaflarımıza teslim edeceğiz.” dedi.

 

“26 MİLYONLUK BİR PROJE”

Dükkanların kura çekiminde bir konuşma yapan Demirgil, hak sahiplerinin dükkanlarını belirleyeceği iki bucuk yıldır belli bir mücadele ile bugünlere geldik diyerek şunları ifade etti. “Bugün 88 adet dükkanın tamamı bitti. 8 adet dükkanın ise temeli atıldı. 30 gün içerisinde de onu bitireceğiz. Yaklaşık 26 milyon TL civarında bir proje idi. 52 adet dükkanımızı ilk birinci etapta bitirdik. İkinci etapta ise 96 tane dükkanımızı bitirmiş bulunuyoruz. Burada emeği geçen yönetimdeki arkadaşlarımın hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Ömer Işık Başkanıma, Halil Güneş, Murat Hazırbulan, Bülent Ayaz, Murat Çeliker ve önceki dönem bizimle birlikte çalışan Celal Yıldırım kardeşlerime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Demirgil, Burada İkinci etap dükkânların kura çekilişi gerçekleştiktik. Bizim savunduğumuz bir konu vardı diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti. “Esnaf odaları rant, rantiye olmalı. Biz bunu söylerken insanlar bizi yanlış anladı. Tabi rantı üyelerine sağlamalı. Bizde bugün itibarıyla yaklaşık 150 tane üyemize 160 bin 170 bin liralık dükkanları teslim ediyoruz. Bu 170 Bin liralık dükkanlar bugün 300 bin lira. Yani rant’sa bundan daha büyük rant olmaz. Biz üzerimize düşeni yaptık. Artık bundan sonra sıra Belediye’de. Belediye başkanımızdan ve yardımcılarından sözünü aldık. Belediyede en kısa zamanda yolunu ve alt yapısını yapacak. Allah izin verirse kasım ayında da güzel bir törenle üyelerimizin hizmetine açacağız. Sivas’ımıza Esnaf ve sanatkârlarımıza, üyelerimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah kazasız, belasız, halelinden kazançlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

AdminAdmin