Gündem
Giriş Tarihi : 26-07-2018 22:13

CHP’de 59 il başkanından ortak açıklama

CHP'de, İstanbul, Ankara ve İzmir’in de arasında bulunduğu il başkanları ortak açıklama yaptı.

CHP’de 59 il başkanından ortak açıklama

CHP’de il başkanlarından ortak açıklama… CHP Ankara İl Başkanlığı binasında yapılan açıklamada sahneye 43 il başkanı çıktı. Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener basın açıklamasını yaparken 59 il başkanının geldiklerine dair imza verdiğini açıkladı.

CHP örgütünün kurultay girişimi hakkında konuşan Güvener, olağanüstü kurultayın gerekli olmadığını bildirdi. Genel Merkez’e destek çağrısı yapan il başkanları 81 ile çağrı yapıldığını ve 59 il başkanının kendilerine destek verdiğini kaydetti.

Toplantı bitiminde basın açıklamasının metni verilirken, geldiklerine dair imza veren il başkanlarının listesini isteyen basın mensuplarına ise liste verilmedi.

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun açıklaması:

İl Başkanları üzerine düşen sorumluluk nedeniyle her zaman bir araya gelebilirler. Bizler il başkanları olarak ortak basın açıklamamızı okuyacağız. Şunu ifade etmek isterim. İl Başkanları olarak kamuoyunda bir spor yarışmasına dönen, kötü yönetilen bir sürece ortak olmama adına herhangi bir skor vermek üzere gelmedik. İl Başkanları örgütün her zaman sesine, sözüne ses veren kişilerdir.

Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener’den ortak açıklama:

Ülkemiz geriye gitmiştir. Denge ve denetim mekanizmaları bütünüyle yok edilmiştir. Partimizi olağanüstü kurultaya götürmek sadece tek adam rejimini mutlu edecektir. Olağanüstü kurultay için başlatılan imza süreci partimize zarar vermektedir. Kurultay tartışmalarının imza skoruna dönüştürülerek kamuoynuda yapılmasını doğru bulmuyoruz. Daha seçim sonuçları analiz edilmeden bir olağanüstü kurultay tartışması yapılması doğru değildir. İhtiyacımız olan kurutlay değil, birlik içinde bu karanlık süreçten çıkabilmektir.

AdminAdmin