Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 29-01-2018 19:13

DEVLETİN MALI DENİZ İSE! CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNİN MALI NEDİR?

Her geçen gün yeni bir olumsuz konuyla kamuoyunun gündeme gelen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi buna bir yenisini daha ekledi.

DEVLETİN MALI DENİZ İSE! CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNİN MALI NEDİR?

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi hastanesinde hasta hizmetlerinde, bakımında kullanılması gereken birçok araç gereç ve meşruhatın sokak köpeklerin hizmetine sunulduğu ortaya çıktı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi hastanesinin malı olan tüyü bitmemiş yetimin hakkı yeni paketinden açılmış olduğu görüntülere yansıyan hasta çarşafının derman bekleyen, şifa arayan hastaların hizmetine sunulması gerekirken özel araçlarda köpeklerin altına serildiği ortaya çıktı.

Bir hayvan ambulansına,  hastanesi konumuna getirilen aracın kapı cebinde hasta tedavisinde kullanılan ve Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinin hasta tedavisinde kullanmak üzere kamu bütçesiyle alındığı tahmin edilen, pomatlar, batikon, çeşitli spreyler varlığı da gözden kaçmamaktadır.

 

Hiç yıkanmamış yeni hastane çarşafının üzerindeki köpeğin yanında vinil hasta muayene eldiveninin yer alması da bu tahmini doğrular cinsten!

Aracın sahibi ve hastanede sağlık teknikeri olarak çalışan kişinin sosyal medya aracılıyla 24 Ocak tarihinde yaptığı cüretkâr paylaşım sonucu konu ortaya çıkmıştır.  

Konunun somut veriler ile ortada çıkmasının ardında İnternet Gazetecileri Derneği yöneticilerin konuyu devletin yetkili birimlerine ve siyasetçilere duyurması ile hastanenin CEO’su olarak boy gösteren telefoncu Hikmet Erdem adlı kişi savunmaya geçerek konunun faili ve yöneticileri ile irtibata geçerek “Sizin arkadaşınızı İnternet Gazeteciler afişe ediyor, konuyu yayıyorlar, bizimle ilgisi yok” v.b. söylemlerde bulunduğu edinilen bilgiler arasında.

Hikmet efendi evet buradan tekrarlıyoruz “Kardeşim siz böylemi hastanenin malını kuruyorsunuz? Konu kurmaca ve algı oluşturmaya yönelik bir girişim değil tamamen somut. Cumhuriyet Üniversitesi böyle yönetiliyor. Kardeşim siz böylemi hastanenin, devletin malını kuruyorsunuz? “Hastanın altında kokmuş çarşaflar seriliyken itlerin, köpeklerin altında sıfır çarşafların ne işi var? O kadar meraklıysan ite, köpeğe kadroya da geçmişsindir Rektör arkadaşına bir rica et seni 13/b ile görevlendirsin Veterinerlik fakültesine orda bol bol CEO’luk oyna! İmkânın varken gitmeni tavsiye ederiz! Yeni gelen seni nerde nasıl değerlendirir bilinmez! Bu hastane başta senin olmak üzere kimsenin şahsı malı değil! Bu hastane kamunun ortak malıdır. Bu arada Hikmet Erdem adlı kişi bu çarşaflardaki üniversite logosunun eski olduğunu çarşafların eski olduğunu dile getirdiğini ifade edilmektedir.

 

Hastane borç batağına saplanmış durumdayken, ne zaman yeni logolu çarşaf yaptırdınız kullanıma sundunuz, sorduk öyle bir şey yok? Niye yalan söylüyorsunuz?

Kurumları, Devleti yönetenler işini doğru yapacak yapamıyorsa gidecek...

Birilerin gideceği günde uzak değil!

Geçtiğimiz günlerde Sivas Valisi Davut Gül'ün Üniversite Hastanesine yaptığı hasta ziyaretinde kamuoyunun net olarak farkı anlayabilmesi adına bu 2 adet fotoğraf paylaşılmıştır. İtin, köpeğin emrine yeni paketinden açılmış çarşaf serilirken, layık görülürken, derman, şifa arayan, vergi, oy veren hastanın altındaki rengi solmuş, sararmış, yıpranmış çarşafın farkı görüntülere yansıdığı şekildedir. Hastalara sağlanan bu ihtimamda vali geliyor diye olsa gerek! Takdir kamuoyunundur!

 

 

AdminAdmin