Sivas
Giriş Tarihi : 05-01-2018 20:10

Çaykuş: “İYİ Parti Sivaslının dili olan bir parti olacaktır”

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Av.Taha Tengiz ÇAYKUŞ bir basın açıklaması yaparak, “her hafta Sivas için en az bir istek ile karşınıza çıkacağız” dedi.

Çaykuş: “İYİ Parti Sivaslının dili olan bir parti olacaktır”

ÇAYKUŞ yaptığı açıklamanın devamında şu açıklamalara yer verdi. “Ayrıca; ülke gündemine ilişkin beyanda bulunacağız. Siyaset tarzını da üslubunu da bu şekilde değiştirmiş olacağız. Herkes bilmeli ki; İyi Parti her zaman Sivas için istekte bulunan, Sivaslının dili olan bir parti olacaktır.

Değerli basın mensupları; Sivas’da 3 adet kapalı spor salonu vardı. Bunlardan Sebahattin Öztürk Spor Salonu yıkıldı, Atatürk Spor Salonu yıkıldı, 4 Eylül Spor Salonu için ise yıkım kararı alındı. Bunların yerine ise; yerleşim bölgesine uzak bir noktada, vatandaşın kullanımının zor olduğu bir bölgede sadece bir tane kapalı spor salonu yapıldı. Bizim isteğimiz; 4 Eylül Kapalı Spor Salonu için alınan yıkım kararının iptalidir. Devletimizin; kapalı spor salonlarını yıkarak, arsalarını inşaat şirketlerine satmaya ihtiyacı yoktur. Atatürk Spor Salonu yıkıldı bari 4 Eylül Spor Salonu yıkılmasın.

Değerli basın mensupları; Sivas İl Özel İdaresinin resmi internet sayfasında; 2014 yılında tamamlanacağı planan ve günlük 200 ton süt işleme kapasiteli süt entegre tesisinin açılacağı bilgisi yer almaktadır. Yıl oldu 2018; süt entegre tesisi nerede? Sivas’ın sütü; Niğde, Aksaray, Tokat ve Amasya’ya işlenmesi için gitmekte bu durum da süt üreticisinin satış fiyatını düşürmektedir. Kırsalımızın ihtiyacı olan süt entegre tesisinin bir anca önce açılmasını istiyoruz.

Değerli basın mensupları; asgari ücrete gelen zam. Diğer ürün ve hizmetlere yapılan zamlar karşısında hiçbir anlam ifade etmemektedir. Hani diyorlar ya; Eyyyy Almanya, Batı Bizi Kıskanıyor. Arkadaşlarımız Almanya ile Türkiye arasında bir karşılaştırma yaptı. Birkaç örnek vereyim; asgari ücretli bir Türk; 40 kilo et alabilir iken; asgari ücretli bir Alman 240 kg et alabilmektedir. Yine; asgari ücretli bir Türk 311 litre mazot alabilir iken; asgari ücretli bir Alman 1090 litre mazot alabilmektedir. Bu durumda; illa bir taraf kıskanması gerekiyor ise; sizce Almanya mı bizi kıskanmalı? Almanya ile kıyaslamak haksızlık der iseniz;2002 yılında asgari ücretli 8 adet çeyrek altın alabiliyor iken şimdi 6 adet çeyrek altın alabilmektedir.

Değerli basın mensupları; sağlık hizmetlerinden faydalanma ücretine de zam yapılmıştır. Hastanede muayene ücreti doğmakta ve reçete yazıldığında da ilaç katkı bedeli doğmaktadır. İnsanlar; bu muayene ücretlerini dahi ödeyememektedir. Muayene ücretlerinde; üniversite hastanesi için %60, Özel hastaneler için %25, kamu hastaneleri için ise %20 zam yapılmıştır. Acil bölümlerdeki yeşil alanlar artık paralı hale gelmiştir.

Şimdi asgari ücrete zam geldi mi? Yoksa gelmedi mi? siz karar verin.

 

En içten saygı ve teşekkürlerimle” dedi.

AdminAdmin