Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-11-2017 00:22

PROF. DR. METİN COŞAR İLE FELSEFE SÖYLEŞİLERİ

Söke Kaymakamlığı ve Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde geçtiğimiz yıl başlatılan ’Felsefe Kazan Biz Kepçe’ projesi yeni eğitim yılında da devam ediyor.

 PROF. DR. METİN COŞAR İLE FELSEFE SÖYLEŞİLERİ

Söke Şehit Emre Acar Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Söke Anadolu Lisesi, Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi, Söke Yavuz Selim Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından yürütülen proje kapsamındaki felsefe çalışmaları yıl boyunca çeşitli etkinlikle yürütülüyor.

Proje kapsamındaki bu yürütülen çalışmalar kapsamında gerçekleşen felsefe söyleşilerinden ilki gerçekleştirildi. Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Metin Coşar’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşi Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda yapıldı. Felsefe söyleşisini izleyenler arasında İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, İlçe Milli eğitim Müdürü Özden Erdoğan, CHP Aydın Büyükşehir ve Söke Belediye Meclis Üyesi Levent Tuna da yer aldı.

Söyleşide açılış konuşmasını Söke Şehit Emre Acar Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Levent Yıldız yaparken, proje hakkında genel bir bilgi verdi.

Söke’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan konuşmacı Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Metin Coşar, konuşmasında felsefenin ‘ne olmadığını’ anlatarak başladı. Metin Coşar; “Felsefenin kökenini bu topraklarda çıkıyor, çok şanslısınız. Felsefenin köklerinde karşıt görüş oluşturmak var, sormak ve sorgulamak var. Felsefenin soruları günlük değildir, felsefe olmayanları sorgulatır” dedi. Öğrencilere ne okursanız okuyun ama mutlaka okuyun diyerek tavsiyede bulunan Öğretim Üyesi Prof.Dr.Metin Coşar, felsefeyi de mutlaka okumalarını söyledi.

Söke’de ’Felsefe Kazan Biz Kepçe’ projesi kapsamında gerçekleşen Prof.Dr.Metin Coşar söyleşisi karşısılık soru ve cevaplarlar sohbet şeklinde devam etti.

AdminAdmin