Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 04-10-2017 04:47

ŞEHİT AİLELERİNE VE YETİM C.Ü. ÖĞRENCİLERİNE BAĞIŞ YAPARAK YARGILANMAKTAN KURTULDULAR

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Talha Denizalp Demirkaya’nin 2015 tarihindeki Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı 2 şikayet Uzlaştırma Bürosu tarafından uzlaştırıldı.

ŞEHİT AİLELERİNE VE YETİM C.Ü. ÖĞRENCİLERİNE BAĞIŞ YAPARAK YARGILANMAKTAN KURTULDULAR


Sivas’ta gazetemiz ve Demirkaya Ailesi ile ilgili 2015 yılında www.cumanset.com isimli siteden hakaret eden mesnetsiz, asılsız iftiralar içeren yazılar yazan, yazdıran çeşitli ithamlarda bulunan kişi olduğu tespit edilen N.Y’den (41) kamu davası açılmasından vazgeçebilmek için Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneğine bağışta bulunması istendi.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Talha Denizalp Demirkaya’nın uzlaşma şartı olarak Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneğine maddi destek sağlanması teklifini kabul eden N.Y. (41) 1100 lira Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneğine bağışta bulundu.

Uzlaşmanın sağlanmasıyla N.Y. yargılanmaktan kurtuldu.

Öte taraftan, Nevşehir'de trafik kazasında yaralanan ve savcılığa şikayette bulunan kişinin uzlaşma talebini kabul eden sürücü, üç öğrenciye 5 bin lira bağışta bulundu

Nevşehir'de trafik kazası sonucu yaralanan A.K'nin (69) araç sürücüsü A.Y'den (19) şikayetçi olması nedeniyle devreye giren Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu tarafları uzlaştırdı.

Edinilen bilgiye göre, A.K, 13 Mayıs 2017'de ikametinin önünde otomobilini tamir etmek için aracın altına girdi. Bu sırada A.Y'nin idaresindeki otomobilin park halindeki araca çarpması sonucu A.K, otomobilin altında sıkışarak yaralandı.

A.K, hastanedeki tedavisinin ardından A.Y. hakkında Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Bunun üzerine savcılık tarafından uzlaştırmacı Emre Gülen görevlendirildi. Gülen, uzlaşma prosedürü kapsamında görüştürdüğü tarafların anlaşmalarını sağladı.

A.K'nin uzlaşma şartı olarak öne sürdüğü üç yetim ve ihtiyaç sahibi öğrenciye maddi destek sağlanması teklifini kabul eden A.Y, Cumhuriyet Üniversitesinde eğitimlerine devam eden Diş Hekimliği Fakültesinden bir, hemşirelik bölümünden iki kız öğrenciye 5 bin lira bağışta bulundu.

Uzlaşmanın sağlanmasıyla A.Y. yargılanmaktan kurtuldu.

AdminAdmin