Gündem
Giriş Tarihi : 12-07-2017 07:30

15 Temmuz Şehitleri tüm yurtta anılıyor

FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında şehit olanlar tüm yurtta mezarları başında anılıyor.

15 Temmuz Şehitleri tüm yurtta anılıyor

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 günü giriştiği hain darbe girişiminin 1. yıldönümünde şehitler tüm yurtta çeşitli etkinliklerle anılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali yıldırım anmalara Edirnekapı Şehitliğinde dahil oldu.

Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliğine ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım geldi. Yıldırım, ziyaret için şehitliğe gelen vatandaşları selamladı, çocuklarına oyuncak dağıttı. Yıldırım daha sonra, şehitlik girişinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşıladı.

Karşılamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu.

BAKANLAR ÇEŞİTLİ İLLERDE ETKİNLİKLERE KATILDI

| 15 Temmuz demokrasi şehitleri, Ankara Valiliğince Karşıyaka Mezarlığı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Törene şehit aileleri ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Türkeş, Ankara Valisi Ercan Topaca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan, Öznur Çalık ve Fatih Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.

| Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki için İstanbul'da sokağa çıkan ve darbeciler tarafından şehit edilen Sağaz'ın Çamoluk ilçesindeki şehitlikte bulunan kabrini ziyaretinde, baba Nazım ve anne Asiye Sağaz ile görüştü. Aileye Allah'tan sabır dileyen Canikli, 27 yaşında şehit düşen Emrah Sağaz'ın mezarına su döktü.

| Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Sivas'ın Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Polis Şehitliği ve Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti.

Burada şehit ailelerine başsağlığı dileyen Yılmaz, 15 Temmuz şehitlerinden 4. Sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin ve diğer şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

| Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AKP Gaziantep milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Nejat Koçer ve Mehmet Erdoğan ile Yeşilkent Mezarlığı'ndaki şehitlikte, 15 Temmuz'da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Demir için düzenlenen törene katıldı.

| Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde uçaktan atılan bomba sonucu başından ağır yaralanıp kaldırıldığı hastanede 18 gün sonra şehit olan Oğuzhan Yaşar'ın kabrini ziyaret etti.

| Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kahramanmaraş'ta Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törene katıldı.

| Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda bombalı saldırıda yan yana şehit olan polis memuru ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç'un mezarlarını ziyaret etti.

| Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğluerörle mücadele ve FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit düşenlerden bazılarının kabirlerinin bulunduğu Etimesgut ilçesinde yer alan Elvanköy Mezarlığı'ndaki anma etkinliğine katıldı.

| İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında Gölbaşı'ndaki 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini ziyaret etti.

| Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Namazgah ve Polis şehitliğini ziyaret eden Işık, mezarlara karanfil bıraktı.

| Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,15 Temmuz Şehidi Mutlucan Kılıç’ın kabrini ziyaret etti.

ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLDİ

| Erzincan'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla organize edilen etkinliklerkapsamında, Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, ilçenin Altınbaşak Belde Belediye Başkanı Haydar Polat, Üzümlü İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Gök, Üzümlü İlçe Emniyet Amiri Özcan Hurşitoğlu, AK Parti Üzümlü İlçe Başkanı Selami Karatepe, çeşitli kurumların müdürleri ile şehit aileleri, Altınbaşak Beldesi Mezarlığı'ndaki Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram’ın kabrini ziyaret etti.

Tekirdağ'da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamındaTekirdağ Şehitliğine gerçekleştirilen ziyarete, şehit ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

| Karaman Valisi Fahri Meral ile beraberindekiler, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde vurularak şehit düşen Muhammed Yalçın'ın, Kazımkarabekir ilçesindeki ailesine ziyarette bulundu.Baba Safa Yalçın, oğlunun fotoğrafını öperek, "Yavrum, yiğidim, evliyam benim. 22 sene evliya yılı yaşamışım" diyerek gözyaşı döktü.

| Edirne Valisi Günay Özdemir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı şehitlik ziyaretinde, gözyaşlarına hakim olamadı.

Vali Özdemir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğüne geçen yıl düzenlenen terör saldırısında şehit olan Nefise Çetin Özsoy'un Yenişehir Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti.

Özdemir, şehit polis memurunun annesi Hafize ve babası Süleyman Çetin ile kabre çiçek koydu.

| Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 1. yılı münasebetiyle düzenlenen ve bir hafta sürecek Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, yetkililer şehit kabirlerini ziyaret etti.

| 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıylaNevşehir Şehitliği'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

| Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir ile beraberindekiler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitliği ziyaret ederek, mezarlara karanfiller bıraktı.

| Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, FETÖ'nün geçen yıl 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişiminde şehit düşen Niğdeli kahramanlar Yalçın Aran, Kemal Tosun, Varol Tosun ve Hakan Ünver’in kabirleri ile ailelerine ziyaretlerde bulundu.

| Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç, Antalya'daki mezarı başında anıldı.Şehidin babası Zeki Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un yılının yaklaştığını, bir tarafta vatan hainleri, bir tarafta ise vatan kahramanları olduğunu söyledi.

Kahramanların gittiği yerin cennet olduğunu ifade eden Kılınç, vatan hainlerinin ise hesap verdiğini dile getirdi.

| Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Samet Uslu, kabri başında anıldı.

Trabzon'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilk program, Uslu'nun Akçaabat ilçesine bağlı Yalı Mahallesi'ndeki kabri başında yapıldı.

| 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, İzmir'de şehitlikler ziyaret edildi, tüm ilçelerde mevlit okutuldu.

İlk ziyaret, Türk bayraklarıyla donatılan Bornova Işıkkent Polis Şehitliği'ne yapıldı.

AdminAdmin