Sivas
Giriş Tarihi : 02-06-2017 22:26

Vatandaş Sisam Anketinde Teşkilatlar Değişsin Dedi

Sivas’ta SiSAM (Sivas Sosyal Araştırmalar Merkezi) tarafından, 16 Nisan referandum sonrası Sivas ve ülke gündemi hakkında siyasi eğilim Araştırma raporları yayınlanmıştı.

Vatandaş Sisam Anketinde Teşkilatlar Değişsin Dedi

Sivas il merkezindeki 65 mahallede belirli kotalarla 18+ yaş grubundaki 1.437 adet seçmenle yapılan araştırma, rastgele örnekleme metodu ile yüz yüze görüşme ile yapıldı.

Sisam Anketi

Araştırmaya katılanların yüzde 60’ını erkekler kapsarken, yüzde 40’ını ise kadınlar kapsadı. Sorular esnaflara ve vatandaşlara soruldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Metal Eskimesi görüyorum” sözlerinin ardından teşkilatlarımızı ve adaylarımızı yenileyeceğiz ve bunu yaparken de anketlerden faydalanacağız ifadeleri henüz çok tazeyken, Erdoğan’ın ardından SİSAM’ın yaptığı araştırmanın sonucunu sosyal medya hesabından paylaşan SİSAM Yönetim Kurulu Başkanı S. Sami Şeker’in yayınladığı sonuçlar kamuoyunda şok etkisi yarattı.
Teşkilatlara değişmesin diyenlerin yanı sıra çok sayıda değişsin diyenlerin de olduğu ankette, katılanların verdiği isimleri SİSAM Yönetim Kurulu Başkanı S. Sami Şeker sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

“SİSAM GÜNDEM TAKİP SİSTEMİ KAPSAMINDA YENİDEN SAHAYA İNİYORUZ!

İşimizi severek yapıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkın nabzını anketlerle sürekli tuttuğunu herkes biliyor. Bunun farkında olan kişileri öncelikle kutluyorum.

Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşmasında anketlerle yeni dönemde teşkilatları ve adayları belirleyeceğini ayrıca belirtmişti.

17 Mayıs tarihinde birincisini yaptığımız “SİSAM Sivas Gündem Takip Sistemi” nin ardından şimdide araştırmanın ikincisi için sahaya iniyoruz.

Araştırmanın birincisinde İl Teşkilatlarıyla ilgili sorduğumuz “Teşkilatlar değişmeli mi?” sorusunun ardından “Evet” cevabı veren vatandaşlara yeniden sorulan “Peki Sizce Kim Olmalı?” sorusuna, vatandaşların verdiği cevaplar arasında olan sırayla Murat Toraman, Hakan Akkaş, Burhanettin Kuru ve çok az sayıda diğer ismin yanı sıra kamuoyunda anketler haricinde dillendirilen yeni isimlerle beraber yeni bir araştırma önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

AdminAdmin