Sivas
Giriş Tarihi : 12-05-2017 22:41

Sivas Ağız ve Diş Sağlığı merkezinde memnuniyet oranını yüzde 96.7

Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Dr. Murat Yüksel, 2016 yılında Sivas Merkez ve ilçelerdeki polikliniklerde 620 bin hastaya hizmet verdiklerini,yapılan anketlerde memnuniyet oranının yüzde 96.7 seviyelerinde olduğunu söyledi.

Sivas Ağız ve Diş Sağlığı merkezinde memnuniyet oranını yüzde 96.7

Sivas Ağız ve Diş Sağlığı merkezi olarak Türkiye ortalamasında iyi bir noktada olduğumuza dikkat çeken Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Murat Yüksel: “Sivas’ta ortalama 4 bin kişiye 1 hekim düşüyor.Rakamsal boyutlarda Türkiye ortalamasında diğer illere nazaran çok çok ilerdeyiz. Birçok ilde 10-15 bin kişiye bir hekim düşmekte. 2016 yılında 280 bin hastaya il merkezinde hizmet verdik. İlçelerle beraber baktığımızda toplam 620 bin civarında hastaya hizmet verdik.  ” dedi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Yüksel: “Sivas halkına ve ilimiz idari amirlerine bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ağız ve Diş Sağlığı merkezinde görev alan tüm personellere de teşekkür ediyorum. Çalışan personelimizin gayretleri ile memnuniyet oranını yüzde 96.7 seviyelerine yükselttik. Başarı oranımızı anketlerle ölçüyoruz. Hasta memnuniyetini öğrenmek için hastalarımızı tedavi sonrasında arıyoruz. Diyoruz ki bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Daha sonra herhangi bir şikâyetinin olup olmadığını veya gördüğü aksaklıkları soruyoruz. Bizden beklentileriniz nedir diye soruyoruz. Misafiri evde nasıl karşılıyorsak bizim de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde hastayı öyle karşılamamız gerekiyor. Memnuniyet oranlarına baktığımızda yüzde 96,7 oranında. Yüzde 3’lük kaybımız belli branşlarımızın olmadığından kaynaklanıyor. Biz ikinci basamakta bir kuruluşuz. Hastada kemik erimesi olabilir, kronik hastalığı vardır biz aslında tedavileri 3’ncü basamakta olan hastaları gönderiyoruz. Hastaları aslında korumak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde ameliyathane olmaması sebebiyle ameliyatları Numune Hastanesi’nde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başhekim Yüksel: “Şuanda Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde ameliyathane açılması noktasında çalışmalarımız var. Ama ameliyathanemiz açılana kadar hasta ameliyatlarını Numune Hastanesi’nde gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Her Cuma günü kendilerine tahsis edilen ameliyathanede başarılı operasyonlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Yüksel: “Genel anesteziyi Numune Hastanesinde yapıyoruz. 7 yıldır Numune Hastanesinde bir ameliyathane hafta da bir gün bize tahsis edildi. Her Cuma günü engelli hastalarda tedavileri gerçekleştiriyoruz. Numune Hastanesi yönetimine de biz teşekkür ediyoruz.  Genel anestezi kapsamında yaptığımız ameliyatları kendi bünyemize aktaracağız. Ameliyathanemiz açıldıktan sonra haftanın 5 günü ameliyat yapabileceğiz. Bu yılın ikinci yarısında açılacağını düşünüyorum. Küçük aksaklıklarımız var şuanda çalışmalarımız sürüyor. Sivas halkına ve mülki amirlerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

EBEVEYNLER ÇOCUKLARINI KAMERADAN TAKİP EDEBİLİYOR

2009 yılında kurdukları Pedodonti bölümü sayesinde çocukları ile tedavi olmaya gelen ebeveynlerin çocuklarını kameralar sayesinde rahatlıkla izleyebildiğini kaydeden Yüksel: “Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de ilkler arasına giren Pedodonti bölümünü açtık. Bu bölümde çocuklar çizgi film izleyerek tedavi olabiliyor. Bu birimle beraber Sağlık Bakanlığından teşekkür belgesi aldık” dedi.

Güçlü bir kadro ile Sivas halkına hizmet vermek amacıyla projeler ürettiklerini ve üretmeye de devam edeceklerini belirten Yüksel: “Pedodonti biriminde hastalar çizgi film izleyerek tedavisi gerçekleştiriliyor. Bu proje Sivas’ta ilkti. Bizim kurduğumuz dönemde çocuk hasta korkusuz bir şekilde tedavi olabiliyor. Yine çocuk oyun alanları kurduk. Anne tedavi olmak için 2 çocuğu ile geliyor. Çocuğunu teslim edecek kimseyi bulamıyordu. Güvenlikli bir şekilde çocuk alanı oluşturarak yaşanan sıkıntıyı giderdik. Kamera sistemi sayesinde ebeveyn muayene olduğu poliklinikte rahatlıkla izleyebiliyor. Böyle bir proje ile Türkiye’de ilklere imza attık”

AdminAdmin