Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-08-2016 07:18

SİNEMASEVERLER DÖRT GÖZLE BU FİLMİN DEVAMINI BEKLİYOR !…

Stargate, mitolojisi hakkında, Sistem Lordları, 10'larca yıldır sürdükleri saltanatlardan ve niçin ölümsüz olduklarından söz etmeye başlamıştık.

SİNEMASEVERLER DÖRT GÖZLE BU FİLMİN DEVAMINI BEKLİYOR !…

İlk defa 1994 yıllının son aylarında vizyona giren Metro-Goldwyn-Mayer ve Carolco ortaklığında özgün olarak yayınlanan film, dünya çapında 200 milyon ABD doları hâsılat yaptı. O tarihten bugüne kadar çeşitli yapımlar ardı ardına ölen birkaç figüran oyuncuyu sayılmaz ise aynı oyuncular ve aktörler ile beyaz perdede boy göstermeye devam ediyor.

Ölümsüz olan ve her zaman her yerde kendine yer bulunan, kendilerine bir koloni oluşturabilecek güce sahip olan Sistem Lordlarının mitolojisi ve masalı filimde konu edilmiş!

Ne hikmet ise, okumayı unutan, okumayı hamallık gören, eziyet gören, tembel sözde akıllı yaşamı seçtiğini sanan bir kesim kişiler bu mitolojiyi bu masalı da okumak istemiyor.

Bizce film izlemek zevklidir ama okumak çok daha zevklidir. Okurken hayal gücünüz o ölçüde gelişir ve ufkunuz açılır dilediğinizin hayalini kurarsınız fakat film izlerken başkasının hayalini izlemiş olursunuz. Okumak, izlemekten daha yorucu olsa bile keyiflidir. Bu günlerde BİLİM KURGU seven herkes vizyona giren “Star Trek Sonsuzluk” filmini büyük bir zevk ile izlemektedir.

Sinemaseverlerin dört gözle beklediği “Yıldız Geçidi ve Sistem Lordları ile mücadele eden SG1’in yeni bir filmi çıkar ise mutlaka herkes sinemalara koşacaktır !…

“YILDIZ GEÇİDİ” FİLMİ NEYİ KONU EDİYOR?

Yıldız Geçidi mitolojisinde; egomanyak, kendilerini "tanrı" kabul eden, insan ve unas gibi bir takım canlıların vücuduna yerleşip, vücudun kontrolünü ele geçiren Goa'uld adlı asalak ırka mensup karakterlerdir. Galaksideki en güçlü Goa'uldlar "Sistem Lordları" (düzen efendileri) denen bir konsey oluşturmuştur.

Bu sistem lordları, tüm güce tek başına sahip olabilmek adına kendi aralarında da sürekli çatışma halindedir. Genetik hafıza sayesinde doğuştan bilgilidirler. İnsanları "köle" ve "konukçu" olarak değerlendirirler, onlara tanrılarıymış gibi davranırlar. Bunun yanı sıra teknoloji hırsızlarıdır. İşlerine yarayacağına inandıkları her türlü teknolojik buluşu ele geçirmek için uğraşırlar.

Kendilerine tehdit oluşturabilecek düzeyde geliştiğine inandıkları uygarlıkları yok etmeye çalışırlar.

Uçsuz bucaksız Stargate (Yıldız Geçidi)  evreninde pek çok gelişmiş ırk ile karşılaştık. Ancak bunlardan hiçbiri “Dört Büyük Irk” olarak anılan Kadimler, Asgard’lar, Furling’ler ve Nox’lar kadar ileri bir gelişmişliğe ulaşamamışlardır.

Stargate’in Dört Büyük Irkı, bir zamanlar güçlerini birleştirerek galaktik bir ittifaka da imza atmışlardır. Bu ittifaka “Dört Büyük Irk İttifakı” adı verilmektedir. Bilgi ve güç paylaşımına dayanan ittifakın tam olarak ne kadar sürdüğü, süreceği bilinmiyor; ancak filmin bazı bölümlerinde zor da olsa zaman içerisinde işlevselliğini yitireceği süsü veriliyor! İttifakı oluşturan dört büyük ırkın, önemli meseleleri görüşmek üzere periyodik aralıklara bir araya geldiğini ve fikir alışverişinde bulunduğunu söyleyebiliriz.

 

DEVAM EDECEK…

AdminAdmin