Sivas
Giriş Tarihi : 22-08-2016 04:59

BAŞKAN AYDIN 2016 ÇALIŞMALARINI BASINA ANLATTI…

Belediye Başkanı Sami Aydın, 2016 yılında Belediye tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya, Başkan Aydın’ın yanı sıra Başkan yardımcıları da katıldı.

BAŞKAN AYDIN 2016 ÇALIŞMALARINI BASINA ANLATTI…

İlk olarak 15 Temmuz darbe girişimi süresince vatandaşlarla birlikte tek yürek olan ve darbeye ‘dur’ diyen medya mensuplarına teşekkür eden Başkan Aydın, “Bu zorlu süreçte çok önemli bir görev üstlendiniz.” dedi.

Bugün hayatını kaybeden belediye eski başkanlarından Osman Seçilmiş’e Allah’tan rahmet dileyen Başkan Aydın, Seçilmiş’in ailesine de başsağlığı dileyerek; “Osman Seçilmiş Sivas’a önemli hizmetleri bulunan bir belediye başkanımızdır. Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptığımız mesire alanına ismini verdik. Kendisinden izin almaya gittiğimizde sevinmişti, açılışını da görmesini isterdik, ancak olmadı.” ifadesini kullandı.

PAŞABAHÇE 5. ETAP
Şehirlerin gelişmişlik düzeyinin önemli kriterlerinin başında, kişi başına düşen yeşil alan miktarı olduğuna vurgu yapan Başkan Aydın, “Paşabahçe mesire alanında 5. etap çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. 50 bin metrekare bir alan. Dere içerisinde suyu etkili kullanmayı hedefleyen iki tane büyük köprüsü olan, içerisinde 600 kişilik yemek evi bulunan çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir ila bir buçuk ay içerisinde bu çalışmayı tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.
 



YAMAÇ EVLERİ

Bölgedeki Yamaç Evleri projesinin de devam ettiğini belirten Başkan Aydın, “4 tane yamaç evi bitme aşamasında, 2 tanesini de bitirmiştik. 25 tanesini de ihale edeceğiz. Turizme çok önemli katkı sunacağına inandığımız, Sivas’ın tanıtımına katkı sağlayacak olan en az 30 adet yamaç evi faaliyete geçecek. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

KARŞIYAKA ÇAMLIK MESİRE ALANI
Karşıyaka Çamlık Mesire Alanı’nda da çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başkan Aydın, “Hedefimiz bu yılsonuna kadar çalışmaları tamamlayıp önümüzdeki Mayıs ayında alanı hizmete sunmak, 110 dönüm alanda olacak. Eskiden 2-3 dönümlük parklar bizi çok heyecanlandırırdı. Günümüzde 50 dönüm, 100 dönüm parklardan bahsediyoruz. Paşabahçe’nin alternatifi parkları, şelalesi olan farklı bir çalışma. Doğal ağaçlık olması da bizim işimizi kolaylaştırdığı gibi buranın cazibesini artırıyor. Alanda yap-işlet-devret modeli ile bin kişilik çok amaçlı salon da yapılacak.” diye konuştu.

OSMAN SEÇİLMİŞ MESİRE ALANI
65 dönümlük Osman Seçilmiş Mesire Alanı’nın da ilk etabının tamamlandığını belirten Başkan Aydın “Bu alanında 2. etap çalışmalarını gerçekleştiriyoruz.” dedi.

SEMT HALI SAHALARI
Toplamda farklı bölgelerde 5 halı saha yapıldığını belirten Başkan Aydın, mülkiyet sorunu olmadığı takdirde mahallelerden gelecek talep doğrultusunda semt halı sahaları yapılabileceğini aktardı.

7 AYDA 36 KİLOMETRE ALT YAPI ÇALIŞMASI
Şehrin çeşitli bölgelerinde 8.804 metre yağmur suyu hattı, 11894 metre kanalizasyon hattı ve 15.115 metre içme suyu hattı olarak toplamda 36 kilometre alt yapı çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirten Başkan Aydın, Turgut Özal Bulvarı, Kayseri Caddesi, Farabi Caddesi, stadyum yolu ile Osman Paşa Caddesi ve Şifaiye Sokak’ta altyapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlandığını belirtti. 

Ayrıca Başkan Aydın, 112 çağrı merkezinin önüne de 15 Temmuz darbe girişimine karşı duran ve gidişatı değiştiren kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin verildiğini, Saraybosna ve Sirer Caddeleri’nde de çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

2012 yılında Atatürk Caddesi’nden Halil Rıfat Paşa Kavşağına kadar yapılan 600’lük içme suyu hattı borularının hatalı olduğunu belirten Başkan Aydın, bu alanda yeni bir çalışma yaparak boruların değiştirileceğini belirtti. Hatalı boruların satışını yapan şirket ve belediye adına kontrol noktasında bulunan isimlere karşı da adlî sürecin başladığını vurguladı. 

MEVLÂNA TÜNELİ
Mevlâna Tüneli’nde de yoğun bir çalışma yapıldığını belirten Başkan Aydın, “Tünelin 2017 yılı Temmuz ayında tamamlanmasını hedefliyoruz. Bağlantı yollarının kamulaştırma işlemleri de tamamlandı.” dedi.
 



HALFELİK ALT GEÇİT

Halfelik altgeçit çalışmasının da yoğun bir tempoyla devam ettiğini belirten Başkan Aydın, “bu alanda 24 saat esasında çalışıyoruz. 3 ay içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz battı-çıktı çalışmalarında amacımız Atatürk Caddesi’nden emniyet yönüne direk akışı kesintisiz sağlamak, aynı şekilde Yenişehirden Sanayi istikametine de kesintisiz ulaşımı sağlamak istiyoruz.” dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI
Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndaki çalışmaların başladığını belirten Başkan Aydın, “Kızılırmak projesinin uygulama projesi hazırlanıyor. Aynı proje kapsamında karayolları ile birlikte birde köprülü kavşak projesi hayata geçirilecek.” şeklinde konuştu.

Vatandaşların daha iyi hizmet alması ve Kent Meydanı’ndaki yoğunluğun azaltılması amacıyla otomatik ödeme noktalarının hizmete girdiğini belirten Başkan Aydın, Kızılırmak projesinin tek proje gibi göründüğünü ancak projenin çok kapsamlı olduğuna vurgu yaparak, “Fikir proje yarışması gerçekleştirdik, buradaki amacımız güzel olan fikirlerin uygulama projesine aktarılmasıydı.” ifadesini kullandı.

KAPLICALAR
Sıcak Çermik’te yapılacak çalışmalara da değinen Başkan Aydın, “Bay-bayan havuzları, aquapark, yemek evi, sosyal tesisleri içerisinde bulunan bir kampüs proje yapılacak. 5 yıldızlı otel standartların bir proje hayata geçecek.” dedi. Soğuk Çermik Mesire Alanı’nda da yapılan çalışmalar da değindi. 

AKILLI OTOPARK
Başkan Aydın, Kepenek Meydanı’na 15 Temmuz Şehitler Meydanı adının verildiğini söyleyerek “Alanda akıllı otopark uygulaması olacak. 800 araçlık otopark bulunacak. Üstü ise yeşil alan olarak hizmet verecek. İhalesi 1 Eylül’de yapılacak.” dedi.

HALK OTOBÜSLERİ
Halk otobüslerinde değişeceğini belirten Başkan Aydın “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak büyük aynı zamanda engelli vatandaşlarımızın düşünüldüğü sistemde araçlarla halkımıza hizmet etmeyi hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Esentepe ve Yunus Emre Mahallelerinde de kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli mesafeler alındığını belirten Başkan Aydın, “Bölgede yaşayan insanlarımızın beklemesine değecek bir çalışma olacak.” dedi.      

AdminAdmin