Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-08-2016 20:20

DEMİRKAYA’DAN ERDOĞAN’A MEKTUP

Bilindiği üzere, bugün mesai saatleri sonrası Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünde devir teslim töreni düzenlendi.

DEMİRKAYA’DAN ERDOĞAN’A MEKTUP

Rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık makamı Prof.Dr. Alim Yıldız’a devir etti. Başta 11 yıldır Cumhuriyet Üniversitesi haberleri ile anılan ve markalaşmış gazetemiz, İnternet Gazeteciler Derneğine (İGD) bağlı ne ulusal ne yerelde faaliyet gösteren hiçbir basın yayın organı yapılan bu törene davet edilmedi.

Tarafımıza öncellikle seçim sürecinde Rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık’a destek olanların davet edilmediği vurgulanırken, sonrasında ayrıca üzerine basa basa Egemen, Sivas Postası, üniversite manşet çağırılmayacak bu talimatın rektörlük personeline Hakan Yekbaş tarafından tehditvari bir söylemle verildiği öne sürüldü. Ayrıca Cumhuriyet Gazetesi Sivas Temsilciliğinin ve yoğunlukla internet üzerinden yayın yapan Sivas’ta bulunan birçok basın yayın organlarının bu törene davet edilmedikleri öğrenildi. Kısaca 4 adayın birleşmesi sonucu 800 küsur öğretim üyesi arasında yaklaşık %19 oy alan yeni üniversite yönetimi tarafından “özgür basına” akreditasyon uygulandı.

Konun duyulmasının ve büyük tepkilere neden olmasından bir süre sonra İGD Yönetim Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm siyasilere ve sivil toplum kuruluşlarına bir mektup gönderdi.

Şimdiden burunlarından kıl aldırmayacakları havası estirecekler

05.08.2016 akşamı “Demokrasi nöbeti” sırasında bizleri çadırımızda ziyaret eden, karşılaştığımız birçok Sivas'ta görev yapan Mülki Amirler, Stk başkanlarından, üniversite akademik ve idari personellerinden alınan bilgilere göre, yeni üniversite yönetimi bazı konularda çok acemi davranacağı şimdiden sürpriz olmadığı ifade edildi.

Bugün ki, devir teslim töreninde “özgür basına” uyguladığı akreditasyon uygulamasını çok komik, anlamsız ve acemice bulduklarını ifade ettiler. Bazı kesimler tarafından yeni üniversite yönetiminin ilk icraatı ve ötekileştirmeye varan bu davranışını bu hassas dönemde niye ve hangi gerekçeyle yaptığı sorgulanırken, hazır cevap olan yönetiminin “bunların basın kartı yok” dedikleri tarafımıza ifade edildi.

Malum sözde bir gazetenin, dönüp dolaşıp bazı Sivas Milletvekillerini, siyasi parti temsilcileri ve bürokratlar hakkında yoğun bir şekilde olumsuz haber yaptığı Sivas’ı ve şahısları yıpratmaya ve görevden alınmaları için çaba sarf edildikleri aşina iken malum sözde gazeteye yapılan her davranışın anlaşılabilir olduğu, siyasi iktidarın her türlü yanında yer alan destek veren herkes ile barışık Egemen Gazetesi’nin ise yeni üniversite yönetimin niye bu kapsama aldığına hiçbir anlam veremediklerini dile getirdiler ve fazla israrcı olurlarsa İlyas'ın durumuna düşerler ifadelerine yer verdiler.

Bizde şimdi yeni üniversite yönetimine soruyoruz? Sivas’ta kaç kişinin sarı basın kartı mevcut, içinizden bunu bilen var mı? Kimin basın kartı var ya da yok, sarı basın kartı nasıl veriliyor? Anladığımız kadarıyla bunların içinden birileri kendilerini Bakan, Milletvekili, Vali, Belediye Başkanı, Başsavcı, Komutan v.s. den farklı görüyorlar ve şimdiden burunlarından kıl aldırmayacakları havası estirecekleri iddia ediliyor.

Edinilen bir başka bilgiye göre ise de, bünyesinde 8 daire başkanlığı barındıran Cumhuriyet Üniversitesinde her daire başkanının başına bir Yardımcı Doçentin getirileceği ve bu şekilde yasada yönetmelikte yer almayan bir yönetim anlayışı ile kurumu yönetmek istedikleri öne sürülüyor.

Son olarak, gazetemiz yönetiminin ulaştı bilgiye göre, eski Rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık’ın kendine lojman ayırmadığı ve şuan boş lojman bulunmayan kurumdan önümüzdeki günlerde bazı öğretim üyelerinin emekliğe ayrılacağı ve bazı lojmanların boşalacağı öğrenildi. Tüm bunların bilinmesine karşın yeni Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız tarafından eski rektöre “konutu biran önce boşalt” dediği gelen bilgiler arasında.  

İŞTE O MEKTUPTAN KISA BİR ÖRNEK:

Sayın Cumhurbaşkanım, Vatanımızın ve milletimizin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğu günlerden geçiyoruz. Her gün talimatınız üzere arkadaşlarımız ile birlikte meydanlarda nöbet tutuyoruz. Yeni atadığınız Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Âlim Yıldız bu gün yapılan devir törenine Fetö ile ilgisi bulunmayan, bölücü olmayan bizleri ve bazı basın yayın organlarının törene almadığı gibi herhangi bir davette gönderilmedi. Bu konuda yeni üniversite yönetiminde Genel Sekreter olarak görev yapacak olan Hakan Yekbaş'ın talimat verdiği tarafımıza ifade edilmiştir..

Böyle bir uygulamanın yoğun olarak bugünlerde yaşadığımız milli birlik ruhu ile bağdaşmayacağı düşüncesindeyim. İlk günde atadığınız rektör birilerine ayrıştırıcı bir tutum alması ötekileştirmesi kime ne fayda sağlayacaktır. Tüm Ak Parti il yönetimi, Bakan, Milletvekilleri ve genel merkez bu anlamda bilgilendirilmiştir.

Muhalefet parti milletvekilleri ve il yönetimler aynı zamanda bilgilendirilmiştir. Saygılarımızla bildiririz.

Oğuz Demirkaya İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Haber gelen bilgilere göre güncellenmektedir.


T.D.D. Egemen Gazetesi İmtiyaz Sahibi

AdminAdmin