Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-07-2016 02:46

DAHA NE KADAR BEKLENECEK?

Cumhuriyet Üniversitesi'nde açığa alınan personel sayısının 14 olduğu açıklandı.

DAHA NE KADAR BEKLENECEK?

Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi'nde şu ana kadar 4 profesör, 3 doçent, 5 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve 1 sağlık çalışanı olmak üzere 14 kişi FETÖ ile ilişkili oldukları iddiasıyla açığa alındı. Bu kişiler hakkında soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

DAHA NE KADAR BEKLENECEK?

Cumhuriyet Üniversitesi kurumu içerisinde gözaltı ve açığa alınma sayılarının azlığı nedeniyle personel ve Sivas halkı arasındaki homurdanmalar rahatsız verici duruma yükseliyor. Birileri acaba istihbarat zafiyetimi yaşıyor ya da gerçekler mi gizleniyor gibi sorular akla gelirken, Öğretim üyeleri arasında gerçek fetöcüler demokrasi nöbetlerinde boy göstererek ortalıkta gezdikleri konuşuluyor. Kelepçe vurularak gözaltına alınan ve sonradan suçsuz olduğu öğrenilen bazı öğretim üyelerinin ise aynı gün serbest bırakıldığı gelen bilgiler arasında.

Birçok rektör adayını destekleyen oy veren öğretim üyeleri, idari personel arasında yoğun birçok Fetöcü ve sempatizanı bulunduğu iddia edilirken, bu öğretim üyelerinin ve diğer personelin ne zaman orta çıkartılacağı, temizleneceği ve üniversite ağabeylerinin, ablalarının, üniversite imamının ne zaman emniyet güçleri tarafından gözaltına alınacağı merak ediliyor.

AdminAdmin