Sivas
Giriş Tarihi : 28-06-2016 03:20

CHP'li vekilden AK PARTİ'ye teşekkür

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Doğu Anadolu Projesi kapsamına alınmasıyla ilgili olarak AK Parti hükümetine teşekkür etti

CHP'li vekilden AK PARTİ'ye teşekkür

CHP Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas’ı ilgilendiren önemli bazı projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sivas’ın Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamına alınmasıyla ilgili olarak yayımladığı teşekkür mesajına değindi. Ali Akyıldız 1 Mart bütçe görüşmelerinde DAP kapsamından çıkarılan Sivas’ın yeniden bu projeye dahil edilmesi gerekliliğini dile getirdiğini hatırlatarak, “Sivas’ın CHP’nin iktidar ortağı olduğu dönemde Sivas’ın DAP kapsamına alındığını ama daha sonra 2011 yılında sebebini bilmediğim, ne gerekçeyle çıkarıldığını bilmediğimiz bir durumdan dolayı Sivas’ın bu projeden çıkarıldığını ve bunun doğru olmadığını, çünkü Sivas’ın tarım, hayvancılık kenti olduğunu ve bu projenin Sivas’a çok şeyler katacağını, doğrunun yapılması ve yanlıştan dönülmesi gerektiğini ki Sayın Kalkınma Bakanı o anda bakanlar sırasından izliyordu. Bunun nezdinde hükümete önerimi yapmıştım. Lütfen bu yanlıştan dönün, Sivas’ı DAP projesine geri alalım. Şayet bu projeye alamıyorsanız Sivas’a özel bir proje yapalım demiştim. Bugün geldiğimiz noktada mutlulukla görüyorum ki bu yapıcı muhalefetimiz ve önerimiz iktidar partisi tarafından dikkate alınmış ve 06.06.2016 tarihi itibariyle de Sivas’ın DAP projesi kapsamına alındığını öğrendim” dedi.

Sivaslılar adına AK Parti hükümetine teşekkür ettiğini aktaran Akyıldız,  “Olması gereken, doğru yapılması gereken budur. Hep söylemiştim ve söylemeye de devam edeceğim. Kim Sivas’a hizmet veriyorsa, bir tuğla koyuyorsa biz ona minnet duyup teşekkür etmesini bileceğiz. Ve bu yönde de yapıcı muhalefet yapmayı sürdüreceğiz. Emek veren bütün herkese teşekkür ediyorum. Başta Sivas milletvekillerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.


HIZLI TREN GÜZERGAHI ÇALIŞTAYI YAPILSIN

Hızlı tren güzergahına değinen Akyıldız, konuyla ilgili bir öneride bulunarak, “Sayın rektörümüze daha önce bir teklif yapmıştım. Üniversitede bir çalıştay düzenleyin. Bu toplantıya mevcut siyasilerimizi, Sayın Belediye Başkanımızı, Sayın Valimizi, Eski belediye başkanlarımızı imar konusunda geçmişte ve bugün görev yapan arkadaşlarımızı, konuyla ilgili akademisyenlerimizi, sivil toplum örgütlerimizi, sendikalarımızı, demiryolu ve TÜDEMSAŞ’ta yetkili olan isimleri davet edelim. Hep birlikte oturup karar verelim” ifadelerini kullandı.

Akyıldız şunları söyledi:

“Bunu siyasete malzeme etmeyelim. Bu ne CHP, ne AK Parti ne de diğer siyasi partilerin sorunu. Bu Sivas’ın sorunu. O nedenle gelin Sivaslı kimliğimizle Sivaslı duruşumuzla hep birlikte oturalım doğru karar alalım ve doğru uygulamayı yapalım. 3 gün sonra ‘Bu yanlış olmuş, Sivas’a yazık olmuş’ demeyelim. Keşkelerin bir anlamı yok çünkü. Sayın Rektörümüze büyük sorumluluk düşüyor. Bu toplantıyı acilen yapacağını düşünüyorum. Ben Sayın Belediye Başkanımızın da bu konuda özverili davranarak partiler üstü bir diyalogla yaklaşıp, bu davetimize icabet edeceğini, bu konuda doğru olan neyse onu yapacağına inanıyorum. Sivas’ın çok önemli projesidir bu. 40 yıl sonrasını düşünmeliyiz.”


KIZILIRMAK GÜZERGAHI YANLIŞ OLUR

Güzergahın Kızılırmak’ın yanından geçeceği yönünde dedikoduların olduğunu kaydeden Akyıldız şöyle devam etti:

“Doğruysa eğer hoş değil. Sivas’ta bu iki proje arasında kalınacaksa ya da biri tercih edilecekse ben Ali Akyıldız olarak tercihimi mevcut güzergah üzerinden kullanıyorum. Çünkü Kızılırmak güzergahından geçerse bu hem Kızılırmak’ı öldürecektir, hem Kızılırmak havzasını öldürecektir. Hem de üniversitenin Ziraat Fakültesi için ayrılan demonstrasyon çalışmaları adına ayrılan o araziyi engelleyecektir.  Hem de Sayın Belediye Başkanı Sami Aydın’ın en önemli projelerinden birisi de Kızılırmak Projesiydi. Ben de çok önemsiyorum bu projeyi. O projeyi de olumsuz anlamda etkileyeceğini düşünüyorum. Fikrimi beyan ediyorum. Ama buna karar verecek olan ben değilim. Buna karar verecek kişiler Sivaslılar.”


DEMİR-ÇELİK İŞÇİLERİ HALA AYNI

Son olarak Demir-Çelik işçileri ilgili de konuşan Ali Akyıldız, “Hala işsiz geziyorlar. Hala çoluk çocuğunun nafakasını karşılayamıyorlar. Başından beri yanındayım ve olmaya da devam edeceğim. 6183 sayılı Amme Alacakları Kanunu gereği hükümet isterse oraya el koyabilir. Örnekleri var. Sivas’ta bu sayede kurtulmuş olur. Demir-Çelik de, emek verenler de kurtulur. Çünkü şu an Sivas Demir-Çelik’in devlete olan borcu SGK ve vergi borcu 630 milyon TL’yi aşmış durumda” dedi.

AdminAdmin