Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-04-2016 23:43

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE YABANCI ÖĞRENCİLER AĞIRLANDI

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin kurduğu English Club tarafından, 5 ülkeden Sivas'a gelen 30 öğrenci ağırlandı.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE YABANCI ÖĞRENCİLER AĞIRLANDI

English Club üyeleri, Eğitim Fakültesinin konferans salonunda hazırladığı programda, Polonya, İtalya, Romanya, Estonya ve Pakistan'dan gelen yabancı öğrencilere Sivas ve Cumhuriyet Üniversitesini tanıttı.

Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Esmira Mehdiyev, programda yaptığı konuşmada, "Erasmus Plus Gençlik Değişim" projesi kapsamında Sivas'ta bulunan yabancı öğrencileri üniversiteye davet ettiklerini söyledi.

Mehdiyev, English Club üyesi öğrencilerin çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, "Bu etkinlikler, öğrencilerin genel kültürlerini geliştirmesi ve farklı kültürlerden gelen öğrencilerle yeni arkadaşlıklar kurabilmesi açısından faydalı. Bölümümüz henüz çok yeni. Bu sene ilk mezunlarımızı verecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Umarım programa katılan öğrencilerimiz, bu gün burada misafir öğrencilerimizle kendi düşüncelerini, problemlerini paylaşarak projelerini tasarlayabileceklerdir." ifadelerini kullandı.

Sivas Gelişim Gençlik Derneği Başkanı Olcay Atbin de projenin hedef ve amaçlarına dikkati çekerek, "Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projemizde amacımız farklı kültürlerden gençleri bir araya getirerek bir kültür çeşitliliği meydana getirmek. Aynı zaman'da gençlerin kitap okumanın gerekliliği konusunda bilinç sahibi olmalarını sağlamak." diye konuştu.

AdminAdmin