Sivas
Giriş Tarihi : 01-04-2016 00:07

SİVAS BİLSEM İLK 3’TE YER ALDI

Bu yıl 5.’si düzenlenecek olan Ulusal Çocuk Kongresi İstanbul’da gerçekleştirilecek.

SİVAS BİLSEM İLK 3’TE YER ALDI

İstanbul Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan 5. Ulusal Çocuk Kongresine Sivas Bilim ve Sanat Merkezi de katılacak. Türkiye genelinde yapılan proje başvurularında Sivas BİLSEM öğrencilerinin hazırlamış olduğu 33 projeden 9’u kabul edilirken kongrede büyük bir başarıya da imza atılmış oldu.

Kongreye en fazla proje kabul ettiren ilk 3 kurum içerisinde yer alan Sivas BİLSEM öğrencileri, 6-8 Mayıs 2016 tarihlerinde danışman öğretmenleriyle birlikte İstanbul´da projelerini sunacaklar. Kabul gören projeler arasında Sürücü Uyandırma İkaz Sistemi, Silermatik, Engeller Aşılmak İçindir, Brusella Hastaları İçin Peynir Makinası, Albinizm Hakkında Bilgilendirme ve Farkındalık, Sadaka Taşından Dürüstlük Dolabına, Öğrenci Danışmanlığından Hayat Koçluğuna, Şeker Pancarı Ekstresinden Yapıştırıcı Eldesi, Çocuklar İçin Alarmlı Yatak Örtüsü yer alıyor.

Ulusal Çocuk kongresine gönderilen diğer projeler ise TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında yapılacak olan ‘Bilim Sergisi’nde öğrenciler tarafından sergilenecek.

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi’nin gün geçtikçe büyüyüp geliştiğini ve önemli projelere imza atarak ülke genelinde ses getirmeye başladığını vurgulayan Okul Müdürü Adem Uzun, “2008 yılı itibariyle kuruluş çalışmaları başlayan Sivas Bilim ve Sanat Merkezi, 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır. Okul binası daha önceden Halk Eğitim Merkezi Binası olarak kullanılmaktaydı. Sivas’ta Bilim ve Sanat Merkezi kuruluş çalışmalarının başlamasıyla bina Sivas Bilim ve Sanat Merkezine tahsis edilmiştir. Sivas BİLSEM şuan Türkiye’de faaliyet gösteren 90 Bilim ve Sanat Merkezi içerisinde yer almaktadır ve ülke genelinde birçok çalışma da ilk üç arasına girme başarısı göstermektedir. Kurumun amacı, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli çocuk/öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamaktır. Kurumda 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 306 öğrenci eğitim almaktadır. 5.Ulusal Çocuk Kongresine 33 proje sunup 9 projesi kabul gören okulumuz ülkemizde en fazla proje gönderen ilk 3 okul arasında yer alarak bizleri gururlandırmıştır. İnşallah buradan da ödüllerle dönmeyi umut ediyoruz. Ayrıca Türk Patent Enstitüsüne hazırlanan bu projelerden dolayı başvuruda bulunacağız. Sivas Bilim ve Sanat Merkezi, proje okulu olma yolunda emin adımlarla ilerleyerek proje fabrikası misali çalışma sergilemektedir. Öğrencilerimizin hazırladıkları hepsi birbirinden değerli bu projeler için teşekkürlerimi sunuyor, öğretmen arkadaşlarımızı da gösterdikleri üstün gayretlerden dolayı kutluyorum.” dedi.

AdminAdmin