Sivas
Giriş Tarihi : 18-03-2016 19:00

Çanakkale Savaşı’nın 101. Yılı Anıldı…

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'nci yıldönümü nedeniyle ilimizde bir dizi tören ve anma programı düzenlendi.

Çanakkale Savaşı’nın 101. Yılı Anıldı…

İlk olarak, Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törene, Vali Âlim Barut, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve askerler katıldı. 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Protokol üyelerinin anıta çelenk koymasının ardından şehit mezarları tek tek gezilerek karanfil bırakıldı. Protokol üyeleri ve şehit aileleri daha sonra şehitlerin özel eşyalarının sergilendiği Şehitler Müzesi'ni gezerek polis şehitliğine geçti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buradaki törenin ardından, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. İl protokolü ve davetliler sergiyi gezdikten sonra Atatürk Kültür Merkezi'ndeki anma programına geçti.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muzaffer Sarısözen Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen 'Savaş o an kazanıldı' adlı programda, öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Zaferi'yle ilgili türküler seslendirildi. 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öğleden sonra ise il protokolü üyeleri Vali Âlim Barut’un ev sahipliğinde, şehit aileleri ve gaziler ile şehrimizde bir otelde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

AdminAdmin