Sivas
Giriş Tarihi : 07-03-2016 23:50

Tünel Başlıyor...

Tamamlandığında Sivas'ın trafik sorununu büyük oranda çözecek olan Mevlâna Tüneli’nde çalışmalar başladı. Tünelin Aydoğan Mahallesi’ndeki çıkışında bulunan evlerin yıkımı Belediye Başkanı Sami Aydın'ın katılımı ile başladı.

Tünel Başlıyor...


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın ilimizde yaşlanan trafik sorununu çözmek için planladığı ve şehrimiz için en önemli projelerin başında gelen Mevlâna Tünel Projesi çerçevesinde Başkan Aydın ve mahalle sakinlerinin katılımıyla tünelin batı kısmı olan Aydoğan Mahallesi’nde bulunan evlerin yıkımlarına başlandı.

 

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Aydın, Mevlâna ve Aydoğan projesi üzerindeyiz. Burada Tünelin Aydoğan Mahallesi'nde oturan 23 ev sahibi vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Sivas için büyük öneme sahip bu proje için vatandaşlarımız bizlere destek oldular, yardımcı oldular. Biz de vatandaşlarımızın mağdur olmaması için belediyemize ait 23 konuta vatandaşlarımızı yerleştirdik. Buradaki mülkiyetlerin de 18 uygulaması yapıldı. Buradaki mülkiyetleri değerlendirip daireleri yapılana kadar vatandaşlarımız bizim misafirlerimiz. Burada hiçbir ailemiz mağdur olmadı.” dedi.

 

İnşaatın başladığına vurgu yapan Başkan Aydın, bu ayın sonunda veya Nisan ayının başında Bakanımızın katılımıyla temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Sivas için çok önemli olan bu proje Sivas Belediyesi'nin bugüne kadar tek kalemde yapmış olduğu en büyük proje. Hem trafiği hem de ticareti rahatlatacak olan bu projemizin hayata geçmesinde hem başkan yardımcılarımız hem belediye bünyesinde görev yapan teknik arkadaşlarımız çok yoğun bir çalışma ortaya koydular, müteahhit firmamızda kış ayı olmasına rağmen altyapılarını tamamlayarak şantiyelerini kurdular, bu çalışmada emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

 

2017 yılının ortalarında tünelin yollarıyla beraber şehrin hizmetine sunulmasının hedeflendiğini belirten Başkan Aydın, Sivas'ta trafiğin ciddi şekilde rahatlayacağına inanıyoruz. Sivas Lisesi Kavşağı’ndan Ulu Cami Kavşağı’na, Mehmetpaşa Kavşağı’na varıncaya kadar birçok projenin yükünü azaltacak bir proje. Bu proje ile merkez dışında ikinci bir ring oluşturuyoruz. Şehrin doğusu ile batısı, kuzeyi İle güneyi arasında bağlantıyı sağlamak için şu anda merkeze uğramak zorunda vatandaşlarımız. Ancak bu proje tamamlandığında böyle bir zorunluluk kalmayacak, merkez dışında yeni bir arter oluşacak. Hem prestijli ham maliyetli bir proje, bu bölgeye de değer katacak; ticaretini ve sosyal hayatını da olumlu etkileyecek bir proje. Bu çalışmada emeği olan herkese teşekkür ediyorum, özellikle bize yardımcı olan mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Mahalle sakinlerinden Ahmet Çınar ve Raife Yaprak da, “Tünel'in Sivas'a hayırlı olmasını diliyoruz Özbelsan'ın vermiş olduğu evlere taşındık, çok memnunuz, bizi mağdur etmedikleri için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Konuşmaların ardından evlerin yıkımına geçilirken Başkan Aydın şantiyede gazetecilerle bir süre sohbet etti.

AdminAdmin