Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-02-2016 22:22

KOCACIK: “BİR KURUMDA EN ÖNEMLİ OLAN HUZURDUR”

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İletişim Fakültesi bünyesinde yayın hayatına devam eden CÜ Radyo’ya konuk olarak katıldı.

KOCACIK: “BİR KURUMDA EN ÖNEMLİ OLAN HUZURDUR”

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, katıldığı programda Üniversitenin çalışmaları hakkında dinleyicilere bilgiler verdi.

Üniversitenin kuruluş sürecinden bahseden Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, bugün bölgesinde iyi bir noktaya ulaşan Üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başladı.

“BİR KURUMDA EN ÖNEMLİ OLAN HUZURDUR”

Rektör Prof. Dr. Kocacık radyo programında,  “Bir çalışma kurumunda en önemli şey huzurdur, çalışma barışıdır, çalışma verimidir. Öncelikle bunun inşası için, bunların pekişmesi ve gelişmesi için çaba gösterdik” ifadelerine yer verdi.  Bunu sağladıktan sonra bir strateji planı hazırladıklarını anımsatan Prof. Dr. Kocacık, profesyonel destekle hazırlanan bu plan dâhilinde çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti. Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan eksik bölümleri halkımızın hizmetine açtıklarını ve hastanenin akreditasyonunun sağlandığını söyleyen Prof. Dr. Kocacık, Tüp Bebek Merkezi’nin altyapısının hazırlandığını, Organ Nakli Merkezi’nin kurulduğunu, Temoterapi Cihazının alınarak Onkoloji Merkezi’nin güçlendirildiğini ve Simülasyon Laboratuarının kurularak öğrencilere pratik yapma imkânının kazandırıldığını anlattı. Ayrıca Sivas’ta tarım ve hayvancılığın önemli olduğunun altını çizen Rektör Kocacık bu kapsamda Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesin in’de şehre kazandırıldığını sözlerine ekledi.

“EĞİTİMDE KALİTEYİ ARTIRIYORUZ”

Tüm bunların yanı sıra 42 yılı geride bırakan Üniversitenin fiziki ihtiyaçlarının karşılanması içinde çalışmalarda bulunulduğunu dile getiren Prof. Dr. Kocacık beslenme, barınma, ulaşım ve altyapı konusunda çalışmaların ara vermeden devam ettiğini kaydetti.

Görev süresi içerisinde gerçekleştirilen ve devam eden projeleri anlatmaya devam eden Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, AR-GE binası, ikinci Teknokent binası ve Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kurulduğunu, bir yandan bunlar yapılırken bir yandan da eğitimde kalitenin artırılması yönünde adımların atıldığını dile getirdi.

“ŞEHRE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ”

Üniversite denilince sadece bir eğitim kurumu anlaşılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Faruk Kocacık, “Üniversitenin hem bir eğitim kurumu hem de bulunduğu bölgenin, şehrin, gelişimine ve kalkınmasına öncülük eden bir kurum olması gerekir. Biz aslında bu son söylediğimi önemsiyoruz. Sivas’ın gerçekten kalkınma ve gelişmeye ihtiyacı var. Sanayisi biraz geri kalmış. Tüm bunları eğitim kurumunun öncülüğüyle gidermeye çalışıyoruz” dedi.

Yakın zamanda tamamlanması planlanan projelerinden de bahseden Prof. Dr. Kocacık, “Robotik ilaç hazırlama” projesi hakkında da bilgi verdi.  “Doktor arkadaşlarımız Avrupa’da ne tür gelişmeler varsa yakından takip ediyorlar. Hatta sadece ilaç hazırlama değil robotik cerrahi ile ilgili kurslara da arkadaşlarımızı gönderdik” diyen Prof. Dr. Kocacık, hastanede yapılması planlanan diğer yenilikleri de ana başlıklarıyla anlattı.

Üniversitenin başta Valilik olmak üzere Belediye, il müdürlükleri, Ticaret ve Sanayi Odası ve şehirdeki sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim halinde olduğunu ve zaman zaman ortak çalışmalar yapıldığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Kocacık bu anlamda Üniversiteye katkıda bulunan kurum yetkilerine teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Kocacık ayrıca Genelkurmay Başkanlığı ile ortak yapacakları proje hakkında ise şu bilgilere yer verdi: “Sivil savunma konulu, sivil savunma sanayi anlamında bir proje. Genelkurmay Başkanlığı çok sahiplendi, beğendi.  Mayın tespitinden su geçirmeyen kumaşa kadar, çalışmalar var bu projenin kapsamında. Bu anlamda çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ MARKA YARATMAK”

Rektör Prof. Dr. Kocacık sözlerinin devamında,  “Bizim amacımız marka yaratmaktır. Bununla ilgili bir örnek vereyim. Optik Lens konusunda Sivas marka oluyor.  ASELSAN’la bu konuda anlaşma yaptık. Buna ilave olarak hem Teknoloji Fakültesi’nde Optik Mühendisliği Bölümünü açtık,  hem de üniversite genelinde Optik Araştırmalar Merkezini açtık” dedi.

Açılması planlanan fakülteler hakkında da bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, Hukuk Fakültesi açılması için YÖK’e başvuruda bulunduklarını ve bekleme sürecine girdiklerini ayrıca İşletme Fakültesi açılması yönünde Senato kararı alındığını bildirdi.

Cumhuriyet Üniversitesi’nin geleceğine ilişkin hayallerinden de bahseden Rektör Prof. Dr. Kocacık, öncelikli hayalinin huzurlu bir üniversite olduğunu ve bunun büyük ölçüde gerçekleştiğini ifade ederek “Diğer taraftan idealim Üniversitemizin uluslararası alanda daha çok başarı kazanması. Belirli projelerin gerçekleştiği marka olmuş bir üniversite olmasını istiyorum” diyerek sözlerine son verdi.

AdminAdmin