Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-01-2016 17:54

“ÜNİVERSİTEMİZİN GÖRÜŞÜNÜ ASLA TEMSİL ETMEMEKTEDİR”

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Rektörlüğü, "Barış için akademisyenler insiyatifi'nin hazırladığı bildiriye imza atan öğretim üyesi Prof.Dr. Ali Çeliksöz'ün bütün idari görevlerinden ayrıldığını belirterek, hakkında idari ve cezai soruşturma açıldığını açıkladı.

“ÜNİVERSİTEMİZİN GÖRÜŞÜNÜ ASLA TEMSİL ETMEMEKTEDİR”

 

C.Ü. Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Çeliksöz'ün, üniversite yönetiminin bilgisi dışında böyle bir adımı attığı hatırlatılarak, şöyle denildi:

"Tasvip etmediğimiz, devletimizin güneydoğuda sürdürmekte olduğu teröre karşı mücadelesini "katliam ve kıyım" olarak niteleyen Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifinin hazırladığı bildiriye imza atmıştır. Bu bildiri ilgili öğretim elemanının kendi kanaatini yansıtmakta olup, üniversitemizin görüşünü asla temsil etmemektedir. Adı geçen öğretim üyesi, yürüttüğü Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Tıp Fakültesi Parazitoloji ABD Başkanlığı ve Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Projesi (CÜBAP) Komisyon Üyeliği görevlerinden ayrılmıştır.

 

Ayrıca kendisi hakkında hukuk müşavirliğimizce hem idari, hem de cezai soruşturma başlatılmıştır."

AdminAdmin