Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-01-2016 01:54

AV.BÜNYAMİN ER, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU…

Sivas Barosuna bağlı faaliyet gösteren Av.Bünyamin Er bildiride imzası bulunan C.Ü. Tıp Fakültesinde görevli öğretim üyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

AV.BÜNYAMİN ER, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU…


Sivas'ta faaliyet gösteren Avukat Bünyamin Er, Barış İçin Akademisyenler Oluşumunun "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiride imzası bulunan akademisyenlerden Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Parazitoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Çeliksöz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin alenen aşağılandığı ve terör örgütü propagandası yapıldığı gerekçesiyle Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ettiği dilekçe hakkında açıklamada bulunan Er, Barış İçin Akademisyenler Oluşumu tarafından hazırlanarak yayınlanan bildiride Türkiye Cumhuriyeti Devletinin katliam ve kıyım yapmakla itham edildiğini belirtti.

Yayınlanan bildiride Çeliksöz'ün imzasının da bulunduğunu aktaran Er, "Bildiride şehirleri savaş alanına çeviren, hendek ve barikatlarla yerleşim birimlerini yaşanmaz hale getiren terör örgütü mensuplarının eylemleri meşrulaştırılmaya çalışıldığı gibi bu örgüt mensuplarına karşı gerçekleştirilen operasyonları yapan ve kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerinin mücadelesi ise kıyım ve katliam olarak gösterilmiştir" dedi.

Kendi sınırları içerisinde "öz yönetim ilan ettik" şeklinde bir kalkışmaya hiçbir ülkenin izin vermeyeceğini ve bu hususun yasalarca suç olduğunu ifade eden Er, bunların bilinmesine karşılık eylemlerin meşrulaştırılmaya çalışılmasının ise açık bir şekilde terör örgütü propagandası olduğunu vurguladı.

Milyonlarca vatandaşın düşünce ve davranışlarını etkilemek amacı taşıyan, planlanmış bir eylem olan bildirinin gerek Türk Ceza Kanunu ve gerekse Terörle Mücadele Kanununda açık bir şekilde suç teşkil ettiğine dikkati çeken Er, şunları kaydetti:

"Devletin güvenlik güçlerini kıyım ve katliam yapmakla suçlayan ve PKK terör örgütünün eylemlerini meşrulaştıran bu propaganda nedeniyle, şüphelinin işlemiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak, terör örgütü propagandası yapmak suçları dolayısıyla cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını talep ediyorum."

AdminAdmin