Sivas
Giriş Tarihi : 04-12-2015 00:38

Suriye'deki Türkmenlere Sivas'tan Yardım...

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Bayırbucak Türkmenlerine Sivas Belediyesi’nden yardım eli uzandı.

Suriye'deki Türkmenlere Sivas'tan Yardım...


Sivas Belediyesi Hayat Ağacı Derneği ve Gıda Bankası tarafından Suriye’de hayat mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanan 110 ton un, 5 ton makarna, 3 bin çocuk kıyafeti, 500 çocuk pantolonu ve 100 battaniye yola çıktı. Kent Meydanı’ndan toplanan tırları uğurlamaya Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da katıldı.


Başkan Aydın burada yaptığı konuşmada, “Suriye’de yaşanan iç savaş hız kesmeden devam ediyor. Bizler soydaşlarımıza her zaman olduğu gibi imkânlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Oradan gelen talepler doğrultusunda hazırlamış olduğumuz 5 tır yardım malzemesinin 2’sini bugün, diğer 3 tırı da önümüzdeki hafta o bölgeye ulaştırmaya çalışıyoruz. Hayat Ağacı Derneğimiz ve Gıda Bankamız bu konuda yoğun bir çalışma yaptılar. İlgili başkan yardımcımız ve kurum müdürümüz başta olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. 110 ton un, 5 ton makarna, 3 bin çocuk kıyafeti, 500 çocuk pantolonu ve 100 adet battaniyeden oluşan yardımımızı onlara ulaştırmak istiyoruz. Sınıra kadar kendi araçlarımızla götüreceğiz ve sınırda Türkmen kardeşlerimize bu ürünler teslim edilecek. İnşallah onların yaralarına bir nebze de olsa destek oluruz. Bu hayır işinde desteği, katkısı olan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı. 

AdminAdmin