Ekonomi
Giriş Tarihi : 10-11-2015 04:59

BESTELERLE GELEN SANAYİ BAŞARISI 40. YAŞINI KUTLADI

Başarı, para ve zirve; bestelerle geldi... O; adeta hem bestelerin sanayisini, hem de sanayinin bestesini yaptı...

BESTELERLE GELEN SANAYİ BAŞARISI 40. YAŞINI KUTLADI

Başarı, para ve zirve; bestelerle geldi... O; adeta hem bestelerin sanayisini, hem de sanayinin bestesini yaptı...

O kadar ki, bir iş görüşmesinde, tesadüfen radyoda bestesi çalındığında, muhatabının 'Ne tesadüf' sözüne, sırf 'Bestekardan iş çıkmaz, iiş teslim edemez' kaygısı gütmesin diye, ses çıkarmadı ve iyi ki de çıkarmadı ve bugünlere Türkiye'nin gururu olarak geldi...

 

1970'lerde, Ayla Dikmen, Nilüfer, Ömür Göksel, Selçuk Ural, Ferdi Özbeğen gibi sanatçıları zirveye taşıyan şarkıları yazıp besteleyen Mustafa Alpagut, ’beton santrali’ kuran bir sanayici oldu. Alpagut’un şirketi Elkon, 4 kıtada, 47 ülkede santral kuruyor. Rusya’da 278 beton santrali kurarak rekor kırdı...

ELKON Şirketler Grubu’nun 40. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle, İstanbul Conrad Bosphorus Hotel’s’te bir gece tertiplendi.

Geceye, Türkiye’nin dört bir yanından sivil topumörgütleri temsilcileri, ticaret ve sanayi odaları başkanları, kaymakamlar, valiler ve Mustafa Alpagut’un bestelerini seslendiren, Salim Dündar, Coşkun Demir, Grup Gündoğarken ve Ümit Besen gibi sanatçıların yanı sıra, Türkiye’nin tek tescilli internet derğisi GÜNEM EKONOMİ İNTERENT EKONOMİ DERGİSİ Ekonomi Müdürü Birol Önderin, İstihbarat Şefi Oktay Kabdtan, TURİZMİN SESİ Editörü Artin Şirinpınar ve Enternasyonel Denizciler Birilği Üyesi Orhan Erkahveci’nin de aralarında yer aldığı çok sayıda seçkin konuk katıldı.

ELKON, 15 Mayıs 1975 yılında İstanbul'da kurulmuş olup, günümüze kadar olan üretim süreci içerisinde beton santrallerinin, çekilir tip beton pompalarının, konveyör sistemlerinin ve değişik sınai tesislerin dizaynını, üretimini, montajını, devreye alınmasını ve satış sonrası hizmetlerini başarı ile gerçekleştirmiştir.

ELKON ürün yelpazesindeki 50 ayrı modelde beton santralini ve 2 ayrı modelde çekilir tip beton pompasını dünyanın 95 ayrı ülkesine başarı ile ihraç etmektedir.

İlk kurulduğunda Topkapı'da 100 m² atölyede konveyör sistemleri üretmek amacıyla başlayan Elkon, yaptığı modern yatırımlarla faaliyetlerini şu an İstanbul Esentepe'de bulunan 1200 m² büyüklüğündeki merkez ofisinde ve Çerkezköy'de toplam 65.000 m² alana sahip, 1989 yılında kurduğu ELKON-1 (beton santralı ve mikser fabrikası), 2006 yılında kurduğu ELKON-2 (mobil beton santrali ve agrega bunker fabrikası), 2007 yılında kurduğu ELKON-3 (çimento silo ve transfer konveyör fabrikası), 2011 yılında kurduğu ELKON-4 fabrikalarında uzman kadro ile modern üretim teknolojileri kullanarak yürütmektedir.

ELKON, yaptığı başarılı ihracatlar ile Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 2011 yılı verilerine göre "En Büyük 1000 İhracatçı Firma" arasında 552. sırada, 2012 yılı verilerine göre 345. sırada ve 2013 yılı verilerine göre 342. sırada yer alarak sektördeki liderliğini sürdürmüştür. Sektöründe açık ara lider olan ELKON, sürekli teknolojik gelişmelerin takipçisi olmuş, kurduğu İnovasyon departmanları ve gerçekleştirdiği birçok ilk ile sektöründe öncü firma olmuştur.

İnovasyon konusundaki başarısını, yurtdışında aldığı ALTIN ZEUS (Rusya) tasarım ödülüne ilave olarak ELKOMIX-35 QUICK MASTER Kompakt Beton Santralı ile DESIGN TURKEY 2010 Endüstriyel Tasarım Ödüllerinde Yatırım Ürünleri dalında aldığı ÜSTÜN TASARIM ÖDÜLÜ ve dünyanın en büyük mobil santrali olan ELKON MOBILE MASTER-150 ELEPHANT Tam Otomatik Mobil Beton Santrali ile DESIGN TURKEY 2012 Endüstriyel Tasarım Ödüllerinde Yatırım Ürünleri dalında aldığı İYİ TASARIM ÖDÜLÜ ile belgelemiştir. ELKON sahip olduğu ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi (NSF ve TUV), CE, GOST-R ve UKRSERPO belgeleri ile kalitesini garanti etmektedir.

Bugüne kadar 6 kıtada 95'ten fazla ülkede 2500 adetten fazla beton santrali kuran ELKON, 2012 yılında satışını gerçekleştirdiği 259 adet beton santrali satışı ile sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın en büyük beton santrali üreticisi konumundadır.

Rusya'da kurduğu 750'yi aşkın beton santralı ile gerçek bir rekora imza atan ELKON, kaliteye, ileri teknolojiye, uluslararası yüksek standartlara ve %100 müşteri memnuniyetine verdiği özel önem sayesinde beton santrali üretiminin kalbi olarak nitelendirilen ve beton santrali imalatı sektöründeki birçok firmayı barındıran Avrupa ülkelerine hızlı bir giriş yapmış ve bu ülkelerde çok kısa sürede çok sayıda beton santralı kurup devreye almıştır.

 

BALKAN HABER AJANSI / EKONOMİ SERVİSİ

 


 

 


Bu haber 36 defa okunmuştur. 

MASALCI - CEGUESE -MASALCI - CEGUESE -