Sivas
Giriş Tarihi : 13-10-2015 14:50

Sivas Konfederasyonu (SİVKON) Başkanlığına Yeniden Dr. Handan Toprak Benli Seçildi

Sivas Konfederasyonu (SİVKON) başkanlığına yeniden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli seçildi.

Sivas Konfederasyonu (SİVKON) Başkanlığına Yeniden Dr. Handan Toprak Benli Seçildi

Sivas Konfederasyonu 1. Olağan Genel Kurulu toplantısı Avcılar’daki Gümüşpala Mahallesi Paşaeli Kent Parkı’nda yapıldı. Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Mert’in divan başkanlığında gerçekleştirilen genel kurul toplantısına, CHP İstanbul Milletvekilleri Didem Engin, Dr. Ali Şeker, Milletvekili Adayları Sibel Özdemir, Fevzi Gümüş, Güven Karataş, bölge federasyon başkanları, konfederasyon yönetim kurulu üyeleri, delegeler, konfederasyon üyeleri ile çok sayıda konuk katıldı.

2 Temmuz’u Unutmadan 4 Eylül’ü Yaşatmak 

Genel Kurulun açılış konuşmasını SİVKON Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptı. Sivas’ın dini inanç, etnik köken ayrışması olmaksızın bir arada ve dayanışma içinde yaşamasının Türkiye geneline yansıyacağını ifade eden Benli, Vatanın bölünmez bütünlüğü, Sivas’ın birliği ve beraberliğiyle mümkündür dedi. 


Başkan Dr. Handan Toprak Benli konuşmasının devamında, “Bu sene mart ayında Sivas Konfederasyonunu kurduk ve bugün 1. olağan genel kurulunu gerçekleştiriyoruz. En çok birlik beraberliğe ve toplumsal barışa ihtiyacımız olan şu günler aslında Sivas’ın birliği ve beraberliğinden geçmektedir. Türkiye’nin nüfus yoğunluğu olarak en büyük ili, en çok göç vermiş ili Sivas’tır. Göç dönemleri sonrası Sivaslılar büyük kentlere, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerine dağıldı. 


Cumhuriyetin kurulduğu ildir Sivas. Önce 4 Eylül Sivas Kongresi yapıldı. Ardından bağımsızlık andı içilde ve Mustafa Kemal Atatürk “Ya istiklal ya ölüm” dedi. Bu bağımsızlık süreci bir takım evrelerden geçmiş ve bazı sıkıntılar yaşanmıştır. Öyle ki tam bağımsız Türkiye dediği için idama giden gençlerimiz oldu. O yüzden emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı vermiş bu halk bağımsızlığını canlı tutmalı, unutmamalıdır. 
Bizler 4 Eylül’ü unutsakta, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurusucu iradesinin, ulusal iradenin, milli iradenin yaptıklarını unutsakta karşıtları unutmuyor. Bunun örneğini 2 Temmuz 1993 Sivas katliamında gördük. Ne dediler, Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak dediler. 

Sivas’ın dini inanç, etnik köken, bir arada dayanışma içinde yaşamasını sağlayan derneklerimiz var. Derneklerimiz hala varlığını sürdürmekte ve hizmet etmekte. 

Değişen yasa sonrası dernekler federasyonları, federasyonlar konfederasyonları oluşturdu. Madem böyle bir örgü oluştu elbette Sivas Konfederasyonu kurulacaktı ve bizler de bunu gerçekleştirdik. Aydın ve yurtseverlerin sorumluluğunda her kesimi bir araya getiren bir konfederasyon kurduk. Sivas Konfederasyonu diyor ki: “Vatanın bölünmez bütünlüğü Sivas’ın birliği ve beraberliğiyle mümkündür. 2 Temmuz’u unutmadan, 4 Eylül ruhunu yaşatacağız” dedi.

Dr. Handan Toprak Benli Yeniden Başkan Seçildi 

 

Dr. Handan Toprak Benli’ni konuşması ve faaliyet raporu sonrası oylamaya geçildi. Blok liste ile girilen seçimlerde Dr. Handan Toprak Benli oy birliği ile tekrar başkan seçildi. 

 

 

Dr. Handan Toprak Benli Başkanlığında Sivas Konfederasyonu (SİVKON) Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu şu isimlerden oluştu; 

 

 

Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Özcan Erdoğan, Atilla Arslan, Kemal Kılıç, İsmail Erdem, Hasan Karakuş, Özcan Kılıç, Sevgi Atalay, Cenan Arslan, Ali Yurdakul, Hüseyin Birbudak, Gönül Tunç, Hasan Altın, Yüksel Biçil, Feyzullah Metin, Celal Kayhan, Kemal Yiğit, Ali Doğan (Zara Dernekler Federasyonu Delegesi), Hüseyin Öztürk, Güven Karataş, Ali Tunç 

 

 

Denetim Kurulu Asil Üyeler: Baykal Yavuz, İsmail Coşkun, Ali Reçber, Aydın Reçber, Kenan Kayış 

 

Disiplin Kurulu Asil Üyeler: Maksut Çimen, Abbas Özdemir, Hasan Aslan, Zeynel Koç, Bayram Koç

AdminAdmin