Sivas
Giriş Tarihi : 12-10-2015 22:14

Ankara'da Bulamadığı Şifaya Sivas'ta Kavuştu

Uzun zamandır, aksama ve kalçada ağrı şikayeti bulunan ve Ankara’da yapılan ameliyatla da iyileşemeyen avasküler nekroz hastası Erkan Türkyılmaz (39) Sivas’ta tedavi edildi.

Ankara'da Bulamadığı Şifaya Sivas'ta Kavuştu

Uzun zamandır, aksama ve kalçada ağrı şikayeti bulunan ve Ankara’da yapılan ameliyatla da iyileşemeyen avasküler nekroz hastası Erkan Türkyılmaz (39) Sivas’ta tedavi edildi. Ameliyat sırasında hastanın kendi kanından elde edilen PRP, hastalıklı bölgeye verilerek tedavi gerçekleştirildi.

Sivas’ta yaşayan Erkan Türkyılmaz, bel ağrısı, uyluk ve bacakta sızlama, uyuşma hissi, çabuk yorulma, sağ kalçada ağrı, hareket etmede zorlanma şikayetleriyle hekime başvurdu. Yapılan tetkikler sonrasında femur başında avasküler nekroz olduğu tespit edildi. Mevcut şikayetleri devam eden Erkan Türkyılmaz, Ankara’da geçirdiği operasyondan kısa bir süre sonra her iki kalçada şiddetli ağrı yaşamaya başladı. Sivas’ta yaptığı araştırmalar sonrasında Ortopedi ve Travmatoloji Doç. Dr. Zekeriya Öztemür’e başvuran hastaya yapılan muayene ve MR sonucunda cerrahi operasyonla PRP ve dekompresyon uygulanmasına karar verildi. Uzun zamandır kalçada yaşadığı ağrılar ve yürürken yaşadığı aksamalar sebebiyle hayat kalitesinin düştüğünü, tedavi için farklı doktorlara başvurduğunu, son olarak araştırmalar sonucunda Doç. Dr. Zekeriya Öztemur’a geldiklerini kaydeden Türkyılmaz, uygulanan cerrahi operasyon sonrasında ağrılarından kurtulduğunu ifade etti. 

“KALÇA AĞRISI VE AKSAMA HAFİFE ALINMAMALI”

Kanın serbestçe kemiğe akmasının engellenerek kemiklerin kanlanmasındaki bozulmadan dolayı kemik hücrelerinin ölmesiyle kemiğin kuruduğunu ve kıkırdağın da sağlığını kaybetmesiyle ağrı ve bazı şikayetlere neden olduğunu ifade eden Doç. Dr. Zekeriya Öztemür, avasküler nekroz olarak adlandırılan bu rahatsızlığın tedavi edilmemesi durumunda kemik ölümünün kıkırdak altındaki dokuya yayılarak eklemde geri dönüşü olmayan kireçlenmeye neden olacağını açıkladı. 

“DOĞAL BİR YÖNTEM OLAN PRP TEDAVİSİ İLE İYİLEŞMEYİ HIZLANDIRMAYI AMAÇLADIK”

Doç. Dr. Öztemur, avasküler nekroz hastalarına ilk etapta ağır aktivitelerden kaçınmasını, eklemlere binen yükü azaltmaya yönelik önerilerde bulunduklarını ifade ederek, “İyileşme olmadığı takdirde cerrahi tedavi uyguluyoruz. Erkan Türkyılmaz’a yaptığımız tedavide ise cerrahi işleme ilave olarak PRP tedavisini uyguladık. Hastalıklı kemiğin kanlanmasını sağlamak için bu bölgeye açılan kanallardan hastanın kendi kanında hazırlanan ve pek çok iyileştirici faktör içeren PRP enjeksiyonu yapıldı. Bu yöntemle hasarlı kemik dokularının daha hızlı iyileşmesini amaçladık.” açıklamasını yaptı. 

AdminAdmin