Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 06-10-2015 21:38

REKTÖR KOCACIK, FAALİYETLERİNİ SRT TELEVİZYONUNA ANLATTI

(ÖZEL HABER) Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık Sivas Radyo Televizyonuna (SRT) faaliyetlerini ve üniversiteyi anlattı.

REKTÖR KOCACIK, FAALİYETLERİNİ SRT TELEVİZYONUNA ANLATTI

SRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasdemir ve “Haftaya Bakış” programı yapımcısı ve sunucusu Kemal Doğan ile  bir araya gelen Kocacık, CÜ'nün bin 789 akademik, bin 1794 idari personel ve yaklaşık 53 bin öğrencisiyle gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini söyledi.

Kocacık, üniversitede, 16 fakülte, 4 enstitü, 5 yüksekokul, 1 konservatuvar, 14 meslek yüksekokulu ile 23 araştırma ve uygulama merkezinin de bulunduğunu hatırlattı.

Personele yönelik hizmetlerin devam ettiğimi ifade eden Kocacık, "Akademik personelin kadro mağduriyeti giderildi. İdari personele yönelik görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapıldı." diye konuştu.

Kocacık, öğrencilere çeşitli kolaylıklar sağlandığını belirterek şunları kaydetti:

"Sınıfı geçmede ölçü alınan 1.8 not ortalaması uygulaması kaldırıldı. Ulaşım sorunu konusunda yeni düzenlemeler yapılmış olup, Sivas Belediyesi tarafından yapılan Fadlum Köprüsü tamamlanarak hizmete girdiğinde ulaşım sorunu büyük oranda çözülecektir. İhtiyaç duyulan fakülte ve yükekokullarda engelli öğrenci ve personel için asansör ve engelli girişi yapıldı. Kütüphane Dokümantasyonu Daire Başkanlığı bünyesinde çalışma masası kapasitesi 330 kişiye çıkartıldı. Aynı zamanda elektronik kitap sayısı 3 milyona, veri taban sayısı 29'a kitap sayısı 66 bin 606'e, basılı dergi sayısı da bin 522'ye çıkartıldı."

Üniversiteye ciddi yatırımların yapıldığını aktaran Kocacık, "Rektörlük ek binası, yeni merkez kütüphane, yeni kapalı spor salonu, Mimarlık, Veterinerlik Fakültesi ve birçok alanda yapılan onarımlar devam ediyor" dedi.

Kocacık, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, yeni kültür merkezi, Fen Fakültesi ek binası, Yıldız Dağı Spor Tesisi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ek binasının da proje aşamasında olduğunu bildirdi.

Bir çok alanda çalışmaların yapıldığına dikkati çeken Kocacık, sağlık alanında da ilk organ naklini gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Hepsi ve daha fazlası Perşembe günü 08.10.2015 tarihinde saat 21.15’te Kemal Doğan’ın hazırlayıp sunduğu ve SRT ekranlarında banttan yayınlanacak olan “ Haftaya Bakış” programında…

AdminAdmin