Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-08-2015 19:52

SİVAS, ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru, 24 yaşındaki Muhammet Onur DEMİR, binlerce vatandaşın katıldığı törenle toprağa verildi.

SİVAS, ŞEHİDİNE AĞLIYOR


Şehidimizin cenaze törenine Türkiye Büyük Milet Meclis Başkanı Sayın İsmet YILMAZ, Vali Âlim BARUT, Sivas Milletvekilleri Hilmi BİLGİN, Ali AKYILDIZ Belediye Başkanı Sami AYDIN, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör vekili Prof.Dr. Ertan BUYRUK, ilimiz protokol üyeleri, askeri erkan, Şehit Muhammet Onur DEMİR’in ailesi ve emniyet personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilen Şehit Muhammet Onur DEMİR’in cenaze töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Törende konuşma yapan Valimiz Sayın Âlim BARUT: ’’Bu bir alçaklıktır. Henüz bu alçaklığı ölçecek alet edavat icat edilmedi. Türk milleti bunun da üstesinden gelecek. 5 bin yıllık tarihinde olduğumuz gibi gelecek 5 bin yıllarda da Türk milleti dimdik ayakta duracaktır. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu millete hizmet etmekten çekinmeyerek canını feda eden bu evladımıza tabii ki inancımıza göre 'öldü' diyemeyiz. Kur'an-ı Kerim'de 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Tam tersine onlar diridirler ama sizler anlayamazsınız.' denilmektedir. Şehidimizi bağrımıza basacağız. Ailesini emanet olarak yanımızda bulunduracağız. Acılarını tabi ki paylaşacağız. Bu gençlerimiz bu hain saldırıları hak etmiyor. Ama millet olarak yaşamanın, hür ve bağımsız yaşamanın bir bedeli var ve bu bedeli hepimiz seve seve ödemeye hazırız. Şehidimize Allah’tan rahmet,  ailesine ve tüm Sivaslılara başsağlığı diliyorum Tüm aziz milletimizin başı sağ olsun. Biz yıkılmadık ve bu millet kıyamete kadar devam edecektir.’’ dedi.

Vali Âlim BARUT’un konuşmasının ardından İl Müftüsü Recep Şükrü BALKAN tarafından dua edildi. Sivas Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından Şehit Muhammet Onur DEMİR, cenaze namazının kılınması için Ulu Camiye getirildi. Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından şehidimiz Muhammet Onur DEMİR, Yukarı Tekke Mezarlığı Polis Şehitliğinde toprağa verildi.

Daha sonra Vali Âlim BARUT ve Belediye Başkanı Sami AYDIN, şehidimiz Muhammet Onur DEMİR’in evine giderek Babası Sefer DEMİR ve ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

 

 

AdminAdmin