Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 29-04-2015 23:10

ÜNİVERSİTE FENERBAHÇELİLER BİRLİĞİ: “6222 KURŞUN GEÇİRİR”

Üniversite Fenerbahçeliler Birliği (ÜNİFEB), Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırının aydınlatılamamasına tepki için harekete geçti.

ÜNİVERSİTE FENERBAHÇELİLER BİRLİĞİ: “6222 KURŞUN GEÇİRİR”

Üniversite Fenerbahçeliler Birliği (ÜNİFEB), Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırının aydınlatılamamasına tepki için harekete geçti. Fenerbahçeli öğrenciler, hazırladıkları pankartla sporda şiddet yasasına atıf yaptı. Pankartta yazan "6222 kurşun geçirir" yazısı dikkat çekti.

Üniversite Fenerbahçeliler Birliği, Süper Lig'in 26. haftasında 4 Nisan Cumartesi günü oynanan Çaykur Rizespor (1-5) maçı dönüşünde Trabzon Sürmene'de Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırının bir türlü aydınlatılamamasını sporda şiddet yasasındaki eksikliğe bağladı.

Cumhuriyet Üniversitesi ÜNİFEB Sorumlusu Hakan Ece, 25 gün önce Fenerbahçe otobüsüne deplasman dönüşünde bir saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Hiçbir yetkilinin ağzından bir açıklama duyamadık. Üstelik failleri de bulunamadı. Bu yüzden Üniversiteli Fenerbahçeliler olarak olayın aydınlatılması için harekete geçelim istedik. Birlik olarak 56 ayrı üniversitede aynı pankartı hazırlayarak böyle bir etkinlik düzenledik." dedi.

Sporda şiddeti önleme adına 6222 sayılı bir yasa çıkartıldığını ancak bir türlü spordaki şiddetin önüne geçilemediğini vurgulayan Hakan Ece, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini beklediklerini, kendilerinin de sosyal medya aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışacaklarını ifade etti.

Hakan Ece, Bursaspor ile oynanan Türkiye Kupası yarı final ilk maçından sonra Fenerbahçe otobüsene düzenlenen son saldırıyı da kınadıklarını sözlerine ekledi.

AdminAdmin