Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-04-2015 21:56

KUTLU DOĞUM HAFTASI’ SİVAS’TA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANMAYA DEVAM EDİYOR

‘Kutlu Doğum Haftası’ Sivas’ta çeşitli etkinliklerle ve manevi bir atmosferde kutlanmaya devam ediyor.

KUTLU DOĞUM HAFTASI’ SİVAS’TA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANMAYA DEVAM EDİYOR


Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’nın doğumunun Miladi 1444. sene-i devriyesi münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü tarafından “Kutlu Doğum”  programı düzenlendi.

 

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarımızın hazırladığı “Kutlu Doğum” programı, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

 

Sevgi Evleri çocuklarının sahne aldığı “Kardeşlik” temalı tiyatro gösterisinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlatılan ve 2015 Kutlu Doğum Haftası teması olarak belirlenen “Birlikte Yaşama Hukuku” konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

Programda ayrıca Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar tarafından oluşturulan İlahi Grubu'nun seslendirdiği, Peygamber sevgisini anlatan şiirlere ve ilahilere yer verildi. Son derece duygu dolu ve manevi bir atmosfer içerisinde geçen program sonunda, Vali Âlim BARUT; programdaki başarılarından ötürü çocukları tebrik ederek, programın hazırlanmasında katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

 

Programa Vali Âlim BARUT ve Eşi Miyase BARUT’un yanı sıra, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Daha sonra Vali Âlim BARUT ve Eşi Miyase BARUT Hanımefendi tarafından programda yer alan çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

AdminAdmin