Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 01-04-2015 22:18

“HEDEFİNİZ BÜYÜK OLMALI”

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksek Okulu’nda öğrencilerle bir araya geldi.

“HEDEFİNİZ BÜYÜK OLMALI”

 

Cumhuriyet Üniversitesi Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksek Okulu'nun Kuruluşunun 20. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın öğrencilere verdiği konferans ile başladı.

Konferansa Zara Kaymakamı Fehmi Likoğlu, Belediye Başkanı Seyit Ahmet Pala, Sivas Belediyesi Meclis Üyeleri ve Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü İlkay Noyan Yalman, okutmanlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İlk olarak söz alan Okul Müdürü Yalman, “Belediye Başkanımız Sami Aydın’ı burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Kendisini değerli öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşacak, davetimizi kırmayıp burada bizlerle birlikte olduğu için teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.


Zamanın hızlı geçtiğine vurgu yapan Başkan Aydın, “Öğrencilerimiz bizim yarınlarımızdır. Burada birçok imkân siz değerli gençlerimize sağlanıyor. Sizler yarın buradan mezun olacaksınız ancak bizim sizden istediğimiz, donanımlı bireyler olarak yetişmeniz. İş imkânı, gelecek kaygısı taşımayın; çünkü kendinizi geliştirir, donanımlı bireyler olarak buradan mezun olursanız rahatlıkla iş bulursunuz.” dedi.

Başkan Aydın, “Hedefiniz büyük olmalı. Biz ilk belediye başkanı adayı olduğumuzda sular düzenli akarsa, çöpler düzenli toplanırsa, bir de asfalt yaması yapılırsa belediye başkanı başarılı olur deniyordu. O zaman AKSU Projesini yapacağız, dediğimizde bizim bunu yapamayacağımız söyleniyordu. Seçimleri kazandık, bunu yapacağız dediğimizde o zamanki yönetim kadromuz da çok inanmamıştı ama biz virane hâlinde bulunan Mısmılırmak’ı ıslah ettik, peyzaj alanları ile bugünkü AKSU’yu oluşturduk. Bu oluşum aynı zamanda Sivas’ta belediyecilik anlayışının değişimi oldu.” şeklinde konuştu.


Siyasi yaşamıyla birlikte iş hayatındaki deneyimlerini de anlatan Başkan Aydın, “Her şeyden önce kendinize güvenmelisiniz, sizler buradan diploma alacaksınız. Diploma elbette önemlidir ancak diplomalı olmanız donanımlı bireyler olduğunuzu göstermez. Kendi iş yerimde çalıştırmak üzere ilkokul mezunu birine bugünün şartları ile 10 bin lira maaş+araba+ev kirasını karşılayayım dedim, teşekkür etti, bize kabul etmedi. Bugün sadece 2 bin lira maaş ile bu işe girmek isteyen çok sayıda üniversite mezunu insan var. Bazen 10 bin lira maaş ilkokul mezunu için azdır, çünkü size daha fazlasını kazandırır, bu bilinçle kendinizi hayata hazırlayın.” dedi.

Program sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Aydın’a okul Müdürü Yalman, Zara balı hediye etti.

AdminAdmin