Sivas
Giriş Tarihi : 19-03-2015 21:46

ŞİZOFREN HASTASI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ…

Sivas'ta bir şizofren hastası, ailesiyle birlikte yaşadığı evde eline iki adet bıçak alarak çıktığı balkonda polise zor anlar yaşattı.

ŞİZOFREN HASTASI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ…

Olay, Yenişehir Mahallesi 2'inci Sokak'ta bulunan Hülya apartmanının ikinci katında meydana geldi. Annesi, ağabeyi ve kız kardeşi ile birlikte yaşayan şizofren hastası Soner K. (40), eline iki adet ekmek bıçağı alarak ailesiyle birlikte kendini eve kitledi. Polise haber verilmesinin ardından olay yerine gelen ekipler, şahsı kapıyı açmaya ikna edemeyince itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Sivas Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından polis ekipleri şahsa müdahale etmek için ellerine kalkan ve biber gazı alarak itfaiye aracının merdivenine çıkarak ikinci katta bulunan evin penceresinden içeri girdi.

BALKONA ÇIKTI, DUA ETTİ

Bulunduğu odadan eline bıçak ve kitap alarak evin balkonuna çıkan Soner K.'yı polis ekipleri bir süre ikna etmeye çalıştı. İkna olmayan şahıs elinde bulunan bıçakları balkona bırakıp yağan yağmura bakarak dua etti. Bu sırada şahsın dalgınlığından faydalanan polis ekipleri balkona girerek ilk olarak bıçakları balkondan aşağı attı ve şahsı yakalayarak sakinleştirmeye çalıştı. Soner K., elinde bulunan kitapların balkondan aşağı düşürülmesini sinirlenerek polis ekiplerine saldırmaya çalıştı. Polis ekipleri yaklaşık 2 saatlik ikna çabasının ardından şahsı etkisiz hale getirdi.

112 ekipleri tarafından sakinleştirici iğne vurulan Soner K., daha sonra ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

AdminAdmin