Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 18-03-2015 16:02

“HASTANE İDARECİLİĞİ SON DERECE ZOR”

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından Sağlık Yönetimi Günleri Kültür Merkezi’nde başladı.

“HASTANE İDARECİLİĞİ SON DERECE ZOR”

 

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fikret Ergüngör, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Sivas Medicana Hastanesi Genel Müdürü H. Ozan Yaşar, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

 

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli sağlık yönetiminin bir ekip işi olduğuna vurgu yaparak, en önemli unsurun kaliteli sağlık hizmeti üretmek olduğuna dikkat çekti. Hizmetin sadece tıbbi hizmetlerle olmadığını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli,  “Bütün hizmetimiz yaşamda sağlık kalitesini artırmaya yöneliktir. Bununla beraber içinde hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının  birlikte ürettiği hizmet ortaya çıkıyor ki biz buna sağlık hizmeti diyoruz” diyerek panelin faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ergüngör ise  hastanelerin görünüşte benzer sitemde olsada farklı anlayışlar nedeniyle farklı tarzda idare edildiklerini ifade ederek, hastane idareciliğinin son derece zor olduğunu vurguladı. Hastanelerin çok dinamik bir yapı olduklarına  dikkat çeken Prof. Dr. Ergüngör, “Dinamik yapı içinde özellikle acil  ve poliklinik hizmetleri başta gelir. Azımsanmayacak sayıda ziyaretçileri de katarsak hastanelerin günlük trafiğini tahmin etmek zorlaşıyor” ifadelerine yer verdi ve panelin faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Ulusoy ise panelin 13 Nisan’a kadar devam edeceğini ifade ederek panel hakkında  katılımcılara bilgiler verdi.

Konuşmaların  ardından yöneticiliğini Doç. Dr. Hatice Ulusoy’un  yaptığı panelde Medicana Hastanesi Genel Müdürü H. Ozan Yaşar, Medicana Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Ayhan Koyuncu ve  Başhemşire F. Yıldız Yazıcılar bağlı oldukları birimlerin idareciliği ve sağlık yönetimleri hakkında davetlilere bilgiler verdi.   

AdminAdmin