Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 01-03-2015 01:23

“SİVAS’IN YETİŞTİRDİĞİ EN ÜNLÜ SPOR PSİKOLOGU”

(Özel Röportaj) Prof. Dr. Turgay Biçer Yönetim bilimleri doktoru, Spor bilimleri uzmanı, uluslararası bir eğitmen, danışman ve konuşmacıdır. Egzersiz ve spor psikolojisinin kurucu başkanıdır. Marmara Üniversitesinde öğretim üyesidir.

 “SİVAS’IN YETİŞTİRDİĞİ EN ÜNLÜ SPOR PSİKOLOGU”

“SİVAS’IN YETİŞTİRDİĞİ EN ÜNLÜ SPOR PSİKOLOGU”

 25.02.1962 Sivas doğumlu hemşerimiz ;

(Özel Röportaj) Prof. Dr. Turgay Biçer Yönetim bilimleri doktoru, Spor bilimleri uzmanı, uluslararası bir eğitmen, danışman ve konuşmacıdır. Egzersiz ve spor psikolojisinin kurucu başkanıdır. Marmara Üniversitesinde öğretim üyesidir.

Uzun Yıllar sporculuk ve antrenörlük kariyeri olan Biçer, 1988 – 2002 Yılları arasında Akademik Çalışmalar için İngiltere ve Amerika’da bulundu. 

Biçer, TRT 2’de 4 yıla yakın bir süre devam eden ve alanında rekorlara imza atan, ülkemizin yetiştirdiği değerli ve önemli insanların liderliklerini ve başarı öykülerini model alan liderlik üzerine bir program yaptı ve sundu.  Sonrasında SKYTURK360, Radyospor ve Lig radyoda programlar yaptı ve sundu.

“NLP ve Kişisel Liderlik”, “Doruk Performans”, “Kazanmak Beyinde Başlar” ve “Daha Zeki, Daha Cesur, Daha Mutlu”, “Şampiyonluğun Psikolojisi”, “Sporda Duygu ve Aklın Yönetimi” kitaplarının yazarıdır

Türkiye’nin önde gelen kurumları olan TBMM, TRT, Yapı Kredi, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Toyota, Doğuş Otomotiv, Abdi İbrahim, Lafarge, Schering-Plough, Serono,  CSA Abalıoğlu Holding, Leo Burnett, Mavi Jeans, Siemens, PTT, SKF Rulman, TİM -Türkiye İhracatçılar Meclisi, Alev Okulları, Uğur Dershaneleri,  Tubitak ve Dedeman Oteller zinciri, Kocaeli KağıtSpor, Turgay Biçer’in eğitim verdiği ve danışmanlık yaptığı bazı  kurumlardır. 

Ümit Milli Futbol takım ile mentorluğa başlayan Biçer, Galatasaray (UEFA Kupası) , Fenerbahçe, Trabzonspor, Denizlispor, Kocaelispor, Sivasspor , Efes Pilsen Basketbol, Ülkerspor Basketbol ,Voleybol Milli Bayan, Tenis Milli, Yelken Milli Takımlarının yanı sıra 2000-2005 yıllarında ( 2002 Dünya Kupası ve 2003 Konfederasyon Kupası) A Milli Futbol Takımı nın, 2004 Atina Olimpiyatlarında ki Milli Sporcularımızın  ve çeşitli alanlardaki sporcuların mentorluğunu ve danışmanlığını yaptı.

Koraç Kupasını Kazanan Efes Pilsen’in, Avrupa Şampiyonu olan Vakıfbank Kadın Voleybol Takımın, ve alanında rekorlara imza atan birçok sporcu ve kulüplerin mentorluğunu yapmış; ayrıca süper Lig hakemlerinin ve uzun yıllar, futbol başta olmak üzere basketbol, voleybol  tenis antrenörlerin ve teknik direktörlerin eğitmenliğini yapmıştır.

Türkiye Futbol  Federasyonu ARPEG ( Araştırma , Planlama ve Geliştirme ),Yelken Federasyonu Eğitim ve Sağlık Kurulu, Kano ve Rafting Federasyonu Eğitim Kurulu, Golf Federasyonunda Sağlık Kurulu Üyeliği , TMOK, Spor Bilimleri Derneği, Veteran Tenisciler Birliği, Futbol Vakfı,  ANLP, ISCHPER gibi  yurtiçi ve yurt dışında birçok meslek kuruluşunun üyesidir.

Turgay Biçer; ayrıca iş, siyaset ve eğitim sektöründeki üst düzey yöneticilerin ve  liderlerin, danışmanlığını, koçluğunu ve mentorluğunu yapmaktadır.

Yazılı, işitsel ve görsel medyada iş, eğitim, spor ve NLP alanlarındaki çalışmaları ile otorite olarak kabul edilen Biçer, TMOK başta olmak üzere ulusal ve uluslar arası meslek kuruluşlarının üyesidir; bazı spor Federasyonların yönetim, sağlık ve eğitim kurullarında görev almakta; Futbol Vakfının Mütevelli heyetinde sorumluluk üstlenmektedir. Biçer ayrıca Avrupa ve Uluslararası Spor Psikologları, TMOK, Spor Bilimleri Derneği,  ANLP, ISCHPER ve ECo-C gibi yurtiçi ve yurt dışındaki birçok meslek kuruluşunun üyesidir.

Turgay Biçer, halen Üniversitedeki Bölüm Başkanlığı görevini yürütmekle birlikte ulusal basında bazı gazete ve dergilerde yazılar yazmakta, TV ve Radyolarda mesleki alanlarda programlara katılmaktadır.

Röportaj için Coşkun GÖKKUŞ’ a son olarak şunları söyledi:

·  “Sivas’a ve Sivaslıya hizmet etmekten gurur duyarım. İstediğiniz yer ve zamanda Cumhuriyet Üniversitesine , Spor Kamuoyuna, Sivasspor Camiasına  ve Amatör Spor Kulüplerine konferans verebilirim . 

 

Coşkun GÖKKUŞ 

AdminAdmin