Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 02-12-2014 19:14

AÇIK CEZAEVİ TEKSTİL ATÖLYESİ AÇILDI

Vali Âlim BARUT, Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması amacıyla bayanlar bölümünde hizmete başlayacak olan Tekstil Atölyesinin açılışını gerçekleştirdi.

AÇIK CEZAEVİ TEKSTİL ATÖLYESİ AÇILDI

ValiÂlim BARUT’un törende yaptığı konuşmada: “İnsanın hayatında eğlenmesi, stres atması ve ruhunu dinlendirecek mekânların olması gerekir. Bugün gerçekten hem ekonomiye, hem aile bütçesine, hem de meslek öğrenme adına önemli bir açılış.

Aynı zamanda kamu-özel iş birliğinin güzel bir yansıması. Belediyemizin bu açık cezaevinde yaşayan kardeşlerimize hizmet edecek alanlar tesis etmesi ve bu alanlarda belli meşguliyet faaliyetlerini buraya getirmiş olması, gerçekten takdire değer ve güzel faaliyetler. Bu faaliyetler sayesinde insanımız; dışlanmadan, birbirine yabancılaşmadan, toplumun her kesimini birbirine kaynaştıracak unsurlar oluyor. Cezaevi Müdürlüğümüze, başsavcılığımıza, belediyemize ve bu faaliyetlerde katkısı bulunan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum." dedi.

 

Konuşmaların ardından açılış, Vali Âlim BARUT ve törene katılan protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.    

 

Kamu-özel sektör işbirliği kapsamında açılan tekstil atölyesinde hükümlülerin gelir elde etmeleri ve meslek edinmeleri sağlanarak faydalı birey olarak topuma kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

Açılışa Vali  BARUT, Eşi Miyase BARUT, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgenarel Fatih Celaleddin SAĞIR, Belediye Başkanı Sami AYDIN, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İRCAL, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK, Baro Başkanı Av. Muharrem ELİŞ, Vali Yardımcıları Mustafa AYDIN ve Ömer KALAYLI ve diğer il protokolü katıldı.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin