Sivas
Giriş Tarihi : 01-12-2014 20:08

ŞAHİN: “DAVALAR İLE UZAYAN BİR SÜREÇ KİMSEYE HUZUR VERMEYECEKTİR”

CHP Sivas Milletvekili Aday Adayı Av.İsmail Şahin bir açıklama yaparak; “son bir kaç gündür, Yıldızeli İlçesinin Kaman köyünü ilgilendiren bir ihale haberi gerek yerel ve gerekse ulusal basını meşgul ediyor” dedi.

ŞAHİN: “DAVALAR İLE UZAYAN BİR SÜREÇ KİMSEYE HUZUR VERMEYECEKTİR”

Şahin yaptığı açıklamada: “Kaman Köyü sınırları içinde yer alan maden suyu kaynağının işletme hakkı  Sivas il Özel İdaresi tarafından ihale çıkarıldı. Yapılan ihaleyi ihaleyi Sivas Valiliği İl Özel İdaresi’ne ait Buruciye AŞ 405.000 TL teklifle 30 yıllığına kazandı. Şartnameye göre ihaleyi alan firma süre dolduktan sonra 10’ar yıllık sürelerle anlaşmayı uzatabilecek” ifadelerine yer verdi.

Av.İsmail Şahin  açıklamasının devamında: “Buraya kadar her şey normal ancak normal olmayan ihale şartnamesinde yer alan arazinin büyüklüğü; Maden suyunun kaynağının olduğu alan yaklaşık 12 dönüm iken ihale Kaman köyünü de kapsayacak şekilde 800 hektar üzerinden yapıldı. Bu durum köylünün haklarına zarar vermektedir.

İhalenin acilen iptal edilmesi gerekmektedir. Zira bu şekilde önümüzdeki yıllarda Kaman Köylülerinin topraksız kalması mümkündür.

İhalenin yapılış şekli ve ihale şartnamesi de ihalenin iptaline neden olacaktır. Konunun yargıya taşınması ve sorunun uzaması yerine milleti ile barışık bir idare anlayışı daha uygun olacaktır.

İhale şartnamesini hazırlayan kurum,ihaleyi yapan birim ve ihaleyi alan firmanın hepsi İl Özel idaresinin denetiminde.Bu durumda bu ihalenin şeffaf ve adil olduğu söylenebilir mi ?

Ayrıca söz konusu ihalenin bu şekilde yapılmasında hiçbir kamu yararı yoktur. Bu bakımdan bile ihalenin fesholması mümkündür.

Bütün bunların sonucunda yukarıda da beyan ettiğim üzere devlet ve millet kucaklaşması için ihalenin iptal edilmesi ve yeni şartlarda yeniden yapılması gerekir. Zaten ihaleyi alan firma da İl özel idaresinin firması olduğu için hiç bir kamu zararı da oluşmayacaktır.

Aksi takdirde davalar ile uzayan bir süreç kimseye huzur vermeyecektir.

 

CHP  olarak sonuna kadar bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

 


 

















 


 

AdminAdmin