Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 19-11-2014 16:49

ŞARKIŞLALI 207 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE BURS VERİLECEK

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Kaymakamlıkça başlatılan Şarkışla Bursu Projesi kapsamında, 207 üniversite öğrencisine, 150 lira burs verileceği belirtildi.

ŞARKIŞLALI 207 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE BURS VERİLECEK

Kaymakam Davut Gül,  yaptığı açıklamada, projenin Kaymakamlık ve Şarkışla Kadınlar Derneğince hayata geçirildiğini söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum örgütleri ve hayırseverlerin de destek verdiği proje kapsamında Şarkışlalı üniversite öğrencilerine burs vereceklerini kaydeden Gül, öğrencileri ekonomik ve sosyal durumları, öğrenim gördükleri okul ve başarı durumlarına göre değerlendirdiklerini belirterek, "Değerlendirmeler neticesinde Türkiye'nin çeşitli illerinde okuyan 207 üniversite öğrencisi burs almaya hak kazandı" dedi.

Gül, burs alamayanları yeterli kaynak bulunduğunda tekrar değerlendireceklerini dile getirerek, "Burs veren hayırseverlerimizin, öğrencilerimizin mağdur olmaması için bağışlarını her ayın 20'sine kadar ilgili banka hesabına yatırmaları gerekiyor. Böylece öğrencilerimiz, her ayın 20'si ile 25'i arasında burslarını alabilecekler. Projemize destek veren hayırseverlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz için bu bursun hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Gül, burs almaya hak kazanan öğrencilerin listesinin Kaymakamlığın resmi internet sitesinden duyurulduğunu kaydetti.

AdminAdmin