Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-11-2014 01:52

BAKAN GÜLLÜCE, STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sivas Belediyesi tarafından sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

BAKAN GÜLLÜCE, STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU...
 
Paşabahçe Kütükev’de düzenlenen programa Bakan Güllüce’nin yanı sıra Vali Âlim Barut, Sivas Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, il protokolü ve Sivas'ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.



Programda bir selamlama konuşması yapan Başkan Aydın, Şehir Kimliği Çalıştayı’nın oldukça verimli geçtiğini ifade ederek; “İnşallah bu çalıştay çok güzel neticileri de beraberinde getirecektir. Diğer taraftan üniversitemizde temelini attığımız 2250 kişilik öğrenci yurdu Sivas adına çok önemli bir hizmet olacak.” dedi.





Başkan Aydın’ın ardından söz alan Milletvekili Hilmi Bilgin, Türkiye’nin önüne 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin koyulduğunu hatırlarak; “Ülkemizin demokratikleşmesi, özgürleşmesi ve ekonomik alanında kalkınması yönünde hedeflerimiz var. Bunları hayata geçirmek için gece gündüz çalışacağız.” şeklinde konuştu.



Daha sonra konuşan Milletvekili Ali Turan ise, ülkemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek; “Hiçbir maddi beklenti içinde olmadan hem kendinize hem de diğer insanlara faydalı oluyorsunuz. Dernekler, vakıflar ve sendikalar kısacası herkes kendi alanında büyük görevler ifa ediyor. Sizleri özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.



“Geçmişi olmayan şehirlerin geleceği olmaz.” diyerek katılımcılara hitap eden Vali Âlim Barut ise, “Sivas kimliğini oluşturmuş, Anadolu’nun önemli şehirlerinden biri. Kültürü, tarihi, ulaşımı, coğrafyası ve tabiatıyla ender illerimizden birisi. Bugünkü çalıştayla, gelecekte ne yapılacak, Sivas nerede olmalı, gibi ilimizin kimliğine ilişkin tartışmalar yapıldı. İyi sonuçlar çıkacağına ve şehrimize önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.” diye konuştu.



Programda son olarak konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sivas’ın bir kimliğe ihtiyacı olmadığını kaydederek; “Mevcut kimliğini hayata geçirmeyle alakalı bir problem var. Sivas Selçuklu’ya başkentlik yapmış bir şehir. Dünyada bazı kıtalar henüz keşfedilmemişken, insanlar henüz yerini bile bilmezken o dönemlerde Sivas’ta 300 yıllık medreseler yani şimdiki üniversiteler vardı. Biz bunu diriltmeye ve canlandırmaya çalışıyoruz. Bakanlığımızdan müsteşarımız, en üst yönetimdeki genel müdür arkadaşlarımızla birlikte tapu ve İller Bankası’ndan arkadaşlarımız da dahil buraya bir heyet gelecek. Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi ve şehrin kanaat önderleri ile bir araya gelinerek Sivas’a ne yapmamız lazım, bunu tartışacağız. Bir yol haritası belirleyelim diye düşünüyoruz. Bizim plan hazırlamamız, düşünmemiz, stratejiler belirlememiz, çalışmamız ve bu yol üzerinde de yürümemiz lazım.” dedi.





Konuşmaların ardından Sivas Çeçen Derneği Başkanı Ayhan Ergüven, Bakan Güllüce’ye Çerkes kaması hediye etti.

AdminAdmin