Spor
Giriş Tarihi : 17-09-2014 22:46

SİVASSPOR'DA, TORKU KONYASPOR MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, ligin 3. haftasında kendi evinde oynayacağı Torku Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı.

SİVASSPOR'DA, TORKU KONYASPOR MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLADI


Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, ligin 3'üncü haftasında kendi evinde oynayacağı Torku Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Roberto Carlos bu sene hedeflerinin ligde ilk 3 arasına girmek olduğunu söyledi.

Ligin ikinci haftasında Manisa deplasmanında oynadığı Akhisar Belediyespor maçından 1 puanla ayrılan Sivasspor, 1 günlük iznin ardından Torku Konyaspor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Roberto Carlos nezaretinde kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman top kapma çalışmasıyla başladı. Ardından pas çalışan kırmızı-beyazlılar, çift kale maç ile antrenmana devam etti. Hafif sakatlıkları bulunan John Utaka, Macauley Chrisantus ile Manuel Da Costa takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Roberto Carlos, bu sezon ligi ilk 3'te bitirmek istediklerini belirterek, "Mantığımız, düşüncemiz geçen seneki ile aynı şekilde devam ediyor. Hatta aramıza katılan futbolcularla birlikte daha da kaliteli bir şekilde devam ediyor. Geçen seneden daha da iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Geçen sene sezonu 5'inci bitirmiştik. Bu senede ilk 3'te bitirme gibi bir hedefimiz var" dedi.

"UMARIM, MHK DAHA KARARLI HAKEMLER VERİR"

Carlos, Akhisar Belediyespor maçında hakem Özgür Yankaya'nın 52'nci dakikada Sivasspor lehine verdiği penaltıyı daha sonra iptal etmesiyle ilgili yöneltilen soruya ise, "Ben de penaltı olduğunu çok fazla düşünmüyorum. Çünkü topa vuran Akhisarlı oyuncu Cicinho'yu düşürmüşte olsa, zaten kaleye yönelik giden bir pozisyon değildi. O yüzden penaltı olmayabilir. Ama bunun haricinde hakemin çok fazla doğru bulmadığım kararları vardı. Mesala sol açıklarının sarı kartı vardı ve kırmızı kart görebilirdi. Aynı şekilde Cicinho'nun penaltı pozisyonunda da kırmızı karta dönüşebilirdi. Onun haricinde ceza sahası yakınında Akhisar'ın lehine 2 tane faul olmayan pozisyonda faul kararı verdiler. Bunun gibi hatalı kararlar vardı. Umarız ki gelecek maçlarda Merkez Hakem Kurulu ve federasyon buna yönelik kararlar alıp bizim maçımıza daha kararlı hakemler verirler. Çünkü geçen sezon hakemlerden ötürü çok sıkıntı çektik. Umarız aynı sıkıntıları bu sene de çekmeyiz" diye konuştu. Carlos ayrıca maçta forma giyen yeni transferler İbrahim Toraman, Batuhan Karadeniz ve kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın performanslarını beğendiğini söyledi.

Pazar günü oynayacakları Konyaspor maçını da değerlendiren Carlos, "Konyaspor iyi bir takım. Çıkışta olan bir takım. Karşılıklı oynaması ters olan bir takım. Çünkü gerçekten takım halinde oynayan, takım halinde defans yapan, takım halinde çıkan bir ekip. Ama biz bu hafta evimizde oynuyoruz ve evimizde galibiyet haricinde hiç bir düşüncemiz olamaz. ve biliyoruz ki Sivasspor taraftarı stadyuma bizim galibiyetimizi görmek için geliyor. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı. 

AdminAdmin